У Львові 31 липня прощаються із двома захисниками

У Львові 31 липня прощаються із двома захисниками

У Львові 31 липня прощаються із двома захисниками
Прощання із військовими у Львові. Пресслужба Львівської міської ради/Роман Балук

У Львові сьогодні, 31 липня, прощаються із військовослужбовцями Олександром Курієм та Владиславом Корнійчуком. Чоловіки загинули на війні з Росією. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочався об 11 годині у Гарнізонному храмі. На площі Ринок об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання. Поховають військових на Личаківському кладовищі.

У Львові попрощаються із двома захисниками
Військовослужбовець Олександр Курій. Фото: Львівська міська рада

Олександр Курій народився у Львові. Здобув професійно-технічну освіту у Державному навчальному закладі "Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва" за професією "монтажник гіпсокартонних конструкцій; штукатур, маляр". Після завершення навчання працював за фахом.

"У вільний час активно займався спортом: захоплювався футболом та гандболом", — розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

На другий день повномасштабного вторгнення добровільно став на захист України. Спершу виконував бойові завдання у складі Добровольчого батальйону "ОУН", згодом — у лавах 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ (колишній підрозділ ССО "Азов"). Воював проти російських військових на південному та східному напрямках.

Олександр Курій загинув 24 липня 2023 року. Йому було 28 років. У чоловіка залишилися бабуся з дідусем, мама, двоє братів та двоюрідні брати і сестри.

У Львові попрощаються із двома захисниками
Військовослужбовець Владислав Корнійчук. Фото: Львівська міська рада

Владислав Корнійчук народився у Херсоні. Здобув вищу освіту у Херсонському національному технічному університеті. Після навчання служив у Національній гвардії України. До початку війни працював у торгівельній сфері, а також водієм медичної клініки.

"Був винятково різносторонньою людиною: захоплювався технікою та авіацією, вивчав оборонну промисловість і машинобудування. Майстерно водив річкові судна", — розповіли у пресслужбі Львівської міськради.

Після повномасштабного вторгнення перевіз родину із села Чорнобаївка Херсонської області до Львова. Працював в одному з районних ТЦК та СП. Згодом добровільно вступив до Збройних Сил України.

Був командиром бойової машини у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила ОК "Захід" Сухопутних військ ЗСУ. Під час проходження служби на східному напрямку здобув звання "молодший сержант".

Владислав Корнійчук загинув 27 липня 2023 року. Йому було 26 років. У чоловіка залишилися батьки, дружина та 4-річна донька.

На початок