"Рада, що змогла вийти на старт". Бігунка Стребкова з травмою виступила на чемпіонаті України і стала переможницею

"Рада, що змогла вийти на старт". Бігунка Стребкова з травмою виступила на чемпіонаті України і стала переможницею

Ексклюзивно
"Рада, що змогла вийти на старт". Бігунка Стребкова з травмою виступила на чемпіонаті України і стала переможницею
. Національний олімпійський комітет України

Ексклюзивний коментар української бігунки для Суспільне Спорт.

У Луцьку підходить до завершення чемпіонат України з легкої атлетики. Серед переможниць другого змагального дня - бігунка Наталія Стребкова, яка випередила суперниць на дистанції 3000 метрів з перешкодами на понад десять секунд.

Стребкова учетверте поспіль завоювала "золото" національної першості. Однак до самого турніру підходила після місячної перерви – останній старт за її участі відбувся ще на Європейських іграх, де вона з четвертим результатом пробігла у своєму дивізіоні.

На чемпіонаті України Стребкова пробігла за 10:10.98 хвилин – найгірший час для атлетки за останні два роки. В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт українська спортсменка розповіла, що взагалі могла пропустити цей турнір через травми.

"Я можу швидше, але загалом рада, що змогла вийти на старт, бо травмувала обидві ноги. Якщо чесно, то я навіть уже не хотіла сюди їхати, адже розуміла, що роблю зараз ще гірше для своєї травми. Що за пошкодження? На одній і на другій нозі ахілл. На одній – бурсит, якій я собі пошкодила в ямі на перешкоді на одному зі стартів у Європі, а другий уже давно мене мучить".

"Чому все-таки вийшла? Не знаю! Це щось таке «спортсменське», просто чомусь розумію, що чемпіонат України – це основний старт року. Не знаю…Просто вирішила стартувати".

Попри те, що Стребковій не вдалося вибігти з 10 хвилин, вона вважає результат "нормальним". І анонсувала ще кілька стартів перед участю на чемпіонаті світу в Будапешті.

"Після Європейських ігор я взагалі не бігала три тижні, на два тижні в мене було по одному тренуванню. Тому, вважаю, що нинішній результат є досить нормальним. Я сподіваюсь, що до чемпіонату світу трохи наберу обертів. Думаю, там буде краще, ніж зараз.

Думаю, що ще буду бігати перед чемпіонатом світу. Ми зараз поїдемо на збори в Словаччину, там уже побачимо мій стан. Можливо, там ще будуть лікарі, то вони мені трохи допоможуть із реабілітацією. Я дуже боюся надірвати ахілл. Розумію, що на одній із ям можу просто без нього залишитись. Але це спорт. Напевно, коли вже винесуть – тоді і відпочиватиму".

Щодо планів на сезон, то Стребкова припускає, що вже не встигне виконати олімпійський норматив. Однак має намір повернутися після відновлення у наступному сезоні і зачепитися за нього.

"Чесно, у мене були набагато амбітніші плани на цей сезон. Хотілось виконати олімпійський норматив, оновити ще раз рекорд України, але це спорт, і все стається не завжди так, як ми хочемо. Тому зараз я надіюсь усе одно якось реабілітуватись. Можливо, відпочину вже після літнього сезону, повністю відновлюсь і тоді вже наступного року буду пробувати штурмувати олімпійський норматив".

Хто така Наталія Стребкова

  • 28-річна українська легкоатлетка, яка спеціалізується на бігу з перешкодами. Представляє Тернопільську область.
  • Віцечемпіонка Європи-2017 серед молоді (U23), рекордсменка України в бігу на 3000 м із перешкодами.
  • У літній частині сезону Стребкова виступила на п'яти стартах, зокрема на етапі Діамантової ліги у Флоренції, де посіла 14-е місце.
  • Особистий рекорд Стребковій у бігу на 3000 метрів з перешкодами – 9:24.54 хвилин, з яким вона пробігла у Стокгольмі у 2022 році. Це також національний рекорд України.
На початок