У Хмельницькому будуватимуть склеп сімейного типу — усі місця, фактично, вже зайняті

У Хмельницькому будуватимуть склеп сімейного типу — усі місця, фактично, вже зайняті

У Хмельницькому будуватимуть склеп сімейного типу — усі місця, фактично, вже зайняті
Графічне зображення склепу. Довжина конструкції — 16 метрів на чотири метри. Кожна ніша у глибину — три метри, у ширину — метр на два двадцять. Фото: Сергій Бортник

Будівництво першого сектору склепу сімейного типу на Хмельниччині планують розпочати уже наступного тижня в обласному центрі на кладовищі "Шаровечка", навпроти колумбарної стіни. Орієнтовна вартість проєкту складає два з половиною мільйони гривень.

Про це Суспільному Хмельницький розповів директор спеціалізованого комунального підприємства "Хмельницька міська ритуальна служба" Сергій Бортник.

За його словами, будуватимуть перший у місті склеп сімейного типу за гроші громадян, які хочуть придбати там нішу для родинних поховань. Кошти з бюджету сюди не залучатимуть.

"Це буде перший сектор склепів, у ньому розміщуватимуться чотринадцять гробівців, кожен з яких — буде на три місця. Принцип такий: опускається домовина, зверху закладається бетоними плитами, вище ставиться ще одна домовина. Фактично, усі ці місця вже зайняті. Проплат ще немає, але люди вже готові платити, аби ми починали роботу", — розповідає Сергій Бортник.

Кладовище "Шаровечка". На цьому місці будуватимуть склеп сімейного типу.
Кладовище "Шаровечка". На цьому місці будуватимуть склеп сімейного типу. Фото: Суспільне Хмельницький

Запитання щодо будівництва сімейних гробівців у Хмельницькому, від людей звучать уже не перший рік, оскільки, переважно у кожному обласному центрі західної України такі місця для поховання корстуються попитом, додає Сергій Бортник.

"Родинні гробниці вигідніші тим, що під час поховання займають набагато менше місця і користуються попитом, тому що, скажімо, уся сім'я разом після смерті. І родичам не доведеться в майбутному ходити на могили по різних кладовищах, чи секторах на одному кладовищі, а всі - в одному місці", — каже він.

За словами Сергія Бортника, розпочати будівництво такого склепу, планували ще минулого року, проте на заваді стало повномаштабне вторгнення. Уже з понеділка на кладовищі планують розпочати земляні роботи.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок