Як Теплокомуненерго буде відшкодовувати понад 43 млн грн боргу перед Чернівцігазом

Як Теплокомуненерго буде відшкодовувати понад 43 млн грн боргу перед Чернівцігазом

Як Теплокомуненерго буде відшкодовувати понад 43 млн грн боргу перед Чернівцігазом
. Співробітник Чернівцітеплокомуненерго. Фото: Суспільне Чернівці

З 31 липня теплокомуненерго у Чернівцях почне виплачувати понад 43 мільйонів гривень боргу перед підприємством "Чернівцігаз" за послугу газопостачання. Таке рішення ухвалив суд. Заборгованість планують гасити поступово, також очікують, що з державного бюджету покриють різницю у тарифі на теплопостачання.

Про це у коментарі Суспільному розповів директор теплокомуненерго Олександр Корчунов.

Загальна вартість боргу комунального підприємства перед Чернівцігазом становить 58 мільйонів гривень. Згідно з рішенням суду від 6 липня, теплокомуненерго має відшкодувати акціонерному товариству понад 43 мільйони гривень боргу за період з листопада 2022 року по квітень 2023 року.

Корчунов каже, рішення набирає чинності з 31 липня, тоді теплокомуненерго поступово сплачуватиме борг. Водночас підприємство першочергово планує виплачувати зарплату працівникам та податки – на погашення заборгованості перед Чернівцігазом будуть спрямовувати залишок грошей. Також відшкодують 50% вартості судового збору – це понад 323 тисячі гривень.

Крім цього, теплокомуненерго звернулося до міської ради щодо покриття боргу за послугу газопостачання, однак сподіваються, що борг вдасться виплатити з державного бюджету.

"Багато теплопостачальних підприємств України підготували звернення щодо відшкодування різниці в тарифах з державного бюджету. Наша заборгованість станом на перший квартал — 333 мільйони. Тому ми очікуємо від держави компенсацію цієї різниці в тарифах", – каже Корчунов.

Якщо держава покриє підприємству різницю у тарифі, теплокомуненерго зможе оплатити борг перед "Чернівцігазом" та "Нафтогаз Трейдинг".

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected]

На початок