Навчання у безпеці: в Івано-Франківську до 1 вересня в закладах освіти планують збільшити площу укриттів

Навчання у безпеці: в Івано-Франківську до 1 вересня в закладах освіти планують збільшити площу укриттів

Навчання у безпеці: в Івано-Франківську до 1 вересня в закладах освіти планують збільшити площу укриттів
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківську до 1 вересня 2023 року в закладах освіти планують збільшити площу укриттів. Наразі відповідні роботи вже проводять у 16 ліцеях та дитсадках. Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти та науки міськради Вікторія Дротянко.

Збільшити укриття — відновити довоєнний освітній процес

"Протягом літа ми поставили собі завдання — збільшити укриття в закладах загальної середньої освіти, в яких недостатня кількість місць для всіх учнів. Якщо у 2022 році Івано-Франківськ було першим містом, яке відкрило всі заклади освіти: школи й садочки для того, щоби прийняти дітей. То у 2023 ми хочемо бути першими в тому, аби взяти всіх дітей в ті зміни, в які вони ходили до початку війни", — каже Вікторія Дротянко.

Таким чином, за її словами, вдасться позбутися змішаних форм навчання та навчання у три зміни, коли певна кількість учнів узимку змушена повертатися додому в темну пору доби.

"Тобто, якщо до війни діти ходили в одну зміну або дві, то зараз необхідно збільшити укриття, щоби всі діти ходили в ті ж зміни та вміщалися разом з педагогами", — говорить Дротянко.

Заклади освіти, в яких збільшуватимуть укриття:

  • ліцеї № 2, 4, 5, 8, 12, 16, 18, 23;
  • дитсадки № 14, 16, 18, 20, 21, 24, 33, 37.

Утеплення ліцеїв та садочків

Окрім того, в ліцеях та дитсадках триває утеплення приміщень за програмою НЕФКО.

"Деякі школи відновили співпрацю за програмою НЕФКО, яка виділяє фінансування на певний вид робіт. Це дало змогу замінити систему опалення, дерев'яні вікна на металопластикові, обладнати пандуси", — каже Вікторія Дротянко.

Зокрема, Суспільне вже повідомляло, що відповідні роботи проводяться у ліцеї № 21 імені Євгена Коновальця Івано-Франківської міської ради. Також ремонти тривають у ліцеї № 24 та дитсадку № 28, де, окрім заміни системи опалення й вікон, утеплюють фасад.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок