На Франківщині 43 заклади загальної середньої освіти потребують облаштування укриттів

На Франківщині 43 заклади загальної середньої освіти потребують облаштування укриттів

На Франківщині 43 заклади загальної середньої освіти потребують облаштування укриттів
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині 43 заклади загальної середньої освіти потребують облаштування укриттів — будівництва, реконструкції чи капітального ремонту. Загалом в області з 1 187 закладів освіти є сховища у 1 163. Про це на Facebook-сторінці повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук під час наради з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад.

З її слів, у 2023 році для облаштування укриттів з державної субвенції спрямували понад 20 млн грн.

"Завдяки ремонтним роботам буде збільшена кількість місць в укриттях закладів загальної середньої освіти до 3 000. Також доручила головам районних військових адміністрацій і тергромад забезпечити належний нагляд за станом укриттів", — пише Онищук.

У 2022 році на проведення будівельних робіт та оснащення сховищ закладів загальної середньої освіти з обласного та бюджетів територіальних громад скерували понад 70 млн грн грн. Як йдеться у дописі, за ці гроші в укриттях провели капітальні ремонти та обладнали їх вентиляцією, лавками, стільцями, партами, біотуалетами, генераторами, ліхтариками, кулерами для води, аптечками.

Наразі на Івано-Франківщині, пише Онищук, на 100% облаштовані укриттями всі заклади вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок