У російсько-українській війні загинули семеро захисників з Кіровоградщини

У російсько-українській війні загинули семеро захисників з Кіровоградщини

У російсько-українській війні загинули семеро захисників з Кіровоградщини
Село Богданівка Кіровоградської області. Прощання з Артемом Степаненком. Фото: Facebook Elena Geka Maximchenko

У російсько-українській війні загинули бійці з семи громад Кіровоградської області. Це Олег Святкевич Григорій Кононенко Вʼячеслав Горелік, Андрій Усков, Антон Кудим, Микола Кльоз та Артем Степаненко.

Артем Степаненко з села Богданівка Суботцівської громади загинув 19 липня. Артем народився 23 липня 2002 року у Богданівці. У листопаді 2020 року заключив контракт зі Збройними силами України, служив у 28-й окремій механізованій бригаді імені Лицарів зимового походу в Одеській області. Мав військову професію — механік-водій зенітно-ракетного артилерійського дивізіону. Нагороджений нагрудним знаком "Ветеран війни", як учасник бойових дій.

Поховали захисника 22 липня.

Загинув Артем Степаненко з Суботцівської громади
Артем Степаненко. Фото: Facebook Анастасії Блакитної

19 липня внаслідок мінометного обстрілу у Бахмутському районі Донецької області загинув 42-річний олександрієць Антон Кудим. 2 березня 2023 року чоловік був призваний до лав Збройних Сил України. Попрощаються з захисником 24 липня. У чоловіка залишились мати, дружина та сестра.

У війні з РФ загинув олександрієць Антон Кудим.
Антон Кудим. Фото: Facebook Сергія Кузьменка.

Житель Приютівської громади Андрій Усков загинув 18 липня під час мінометного обстрілу на території Донецької області. Захисникові було 36 років. прощатимуться з бійцем 24 липня.

У війні з РФ загинув житель Приютівської громади Андрій Усков
Андрій Усков. Фото: Facebook Андрія Коломійцева

Вʼячеслав Горелік, 1995 року народження, житель села Зелене Петрівської громади загинув 22 липня на Херсонщині під час мінометного обстрілу.

Вʼячеслав навчався в Зеленській загальноосвітній школі, потім — в Саксаганському професійно-технічному училищі на слюсаря автотранспортних засобів. Був мобілізований до лав ЗСУ 17 червня 2022 року. Обіймав посаду командира підрозділу 124 батальйону 194 бригади. В нього залишились мама, дружина, брати та сестри. Про дату поховання повідомлять додатково.

У війні з РФ загинув житель Петрівської громади Вʼячеслав Горелік.
Вʼячеслав Горелік. Фото: Facebook Петрівської громади.

Житель Смолінської громади головний сержант Григорій Кононенко, 1987 року народження, загинув 3 липня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Невське Луганської області. Прощатимуться з бійцем у селі Нововознесенка, про дату поховання повідомлять додатково.

Загинув житель Смолінської громади Григорій Кононенко
Григорій Кононенко. Фото: Facebook Смолінської громади

У Злинській громаді 24 липня прощатимуться з військовим Олегом Святкевичем. Боєць пропав безвісти наприкінці жовтня 2022 року під Волновахою. Завдяки аналізам ДНК вдалося встановити тіло загиблого та поховати в рідному селі.

Загиблий зі Злинської громади Олег Святкевич
Олег Святкевич. Фото: Facebook Ольги Голованової

Микола Кльоз, 1976 року народження, з Новомиргорода загинув Донеччині. Про дату поховання повідомлять додатково.

Микола Кльоз з Новомиргорода. Загинув в війні з РФ
Микола Кльоз. Фото: Facebook Ігоря Забажана

На початок