Добровільно пішли захищати Україну. У Кропивницькому попрощалися з двома бійцями

Добровільно пішли захищати Україну. У Кропивницькому попрощалися з двома бійцями

Добровільно пішли захищати Україну. У Кропивницькому попрощалися з двома бійцями
Прощання з Сергієм Губським і Романом Максімовим. Далекосхідне кладовище. 21 липня. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому на Алеї слави Далекосхідного кладовища попрощалися з двома захисниками. Сергій Губський і Роман Максімов добровільно пішли захищати Україну. Роман Максімов був на війні з перших днів повномасштабного вторгнення. Сергій Губський пішов у військкомат відразу після вторгнення Росії. З першого разу його на фронт не взяли через стан здоров'я. Туди він потрапив взимку 2022.

Сергій Губський

Стрільцю-снайперу механізованого відділення Сергію Губському було 44 роки, розповіла тітка військовослужбовця Ольга Губська. Народився у Кропивницькому, після закінчення школи навчався в професійно-технічному училищі. "Працював у госпіталі слюсарем. Потім у першій поліклініці і п’ятій".

Каже, на фронт пішов добровольцем. "Записався він у перші дні війни, а забрали його перед новим роком. Дзвонив, говорив, що він у Костянтинівці. Загинув під Бахмутом 13 липня".

Сергій Губський захоплювався боксом, розповіла двоюрідна сестра загиблого Анна Ємельянова.

"Він разом зі старшим братом вчепили на подвір’ї “грушу” і тренувалися, також компанією часто грали в футбол. Був добрим, веселим, ніхто ніколи не чув від нього злого слова. Справжній чоловік, не ховався за спинами інших, пішов воювати добровольцем".

Сергій Губський
Сергій Губський. Фото: Суспільне Кропивницький

Роман Максімов

Стрілець-оператор механізованого відділення Роман Максімов з перших днів повномасштабного вторгнення Росії на територію України перебував у підпорядкуванні 3-го полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, розповіла заступниця начальниці управління культури Неля Чорна. Загинув 14 липня біля села Макіївка Луганської області. Йому було 45 років.

Роман Максімов народився 27 квітня 1978 року в Кропивницькому, закінчив школу №20, потім ПТУ№9 за спеціальністю радіомеханік.

До того як піти на фронт працював на місцевому підприємстві. Перед тим у Кропивницькому слідчому ізоляторі на посаді молодшого інспектора-техніка з обслуговування інженерно-технічних засобів охорони, упродовж двадцяти років, розповів його колега Роман Гупалюк.

Роман Максімов
Роман Максімов. Фото: Суспільне Кропивницький

Панахиду за загиблими Воїнами відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

На початок