Подовження навчання та нетрадиційні лінійки: чого очікувати школярам Сумщини з 1 вересня

Подовження навчання та нетрадиційні лінійки: чого очікувати школярам Сумщини з 1 вересня

Подовження навчання та нетрадиційні лінійки: чого очікувати школярам Сумщини з 1 вересня
. Суспільне Суми

Новий навчальний рік для школярів Сумщини розпочнеться вчасно і за шкільними партами. Це відбудеться, якщо область буде стабільно - у “зеленій” епідемічній зоні.

Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Сумської ОДА Вікторія Гробова в інтерв'ю “Українському радіо” в Сумах.

За її словами, приналежність до неї кожної області переглядатимуть щотижня. “Ми маємо розроблені рекомендації від Інституту модернізації змісту освіти. Нам пропонують нетрадиційні “лінійки”. Це можуть бути інтерактивні заходи, флешмоби, ранкові тематичні зустрічі”, - каже вона.

Все залежить від вчителя, зазначає Вікторія Гробова. Тобто, наскільки він зможе організувати цей процес: знайомство з учнями, дітей один з одним. На сьогодні освітяни області розробляють індивідуальні розклади навчань залежно від навантаження навчального закладу, сказала посадовиця.

“У дев`яти багато комплектних школах області може з'явитися додатковий поділ на зміни та підгрупи. У деяких випадках не виключаємо можливість подовження тривалості навчального процесу (навчання у суботу, продовження навчального року на місяць: до 25 липня,- прим. авт.)”, - говорить вона.

Наразі, за її словами, - у процесі розробки маршрути пересування учнів шкільними коридорами. Згідно з тимчасовими рекомендаціями МОЗ України, від “кабінетної” системи навчання доведеться однозначно відмовитися.

“Питання ж організації груп подовженого дня для учнів молодшої школи покладене винятково на органи місцевого самоврядування. Адже саме вони є основними “спонсорами” їхньої роботи”, - зазначила Вікторія Гробова.

Також додала, що на сьогодні питання про обов`язкове надання у шкільні навчальні заклади медичних довідок про епідоточення дитини остаточно не вирішене. Про це повідомлять додатково.

Авторка - Оксана Усенко

Що відомо

  • "Хочу в школу". У Сумах відбулася акція проти дистанційної освіти.
  • У МОН розглядають три сценарії початку навчального року.
  • Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться з 1 вересня ,повідомили в Міносвіти. Наразі розглядають три можливих сценарії, відповідно до яких відбуватиметься навчальний процес. За найбільш імовірним сценарієм, при середньому рівні захворюваності, освітній процес забезпечуватиметься як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.
  • З 12 березня українських школярів відправили на карантин у зв'язку з поширенням COVID-19. Навчальний рік діти закінчували дистанційно, проте багато батьків скаржилися, що такий спосіб навчання їм не підходить та вимагали відкрити школи.
На початок