"Хочу в школу". У Сумах відбувається акція проти дистанційної освіти (ОНОВЛЕНЕ)

"Хочу в школу". У Сумах відбувається акція проти дистанційної освіти (ОНОВЛЕНЕ)

"Хочу в школу". У Сумах відбувається акція проти дистанційної освіти (ОНОВЛЕНЕ)
. Суспільне Суми

Акція протесту проти дистанційної освіти в школах України відбулася 22 липня в Сумах. Вона проходила опівдні біля облдержадміністрації і міськради.

На неї прийшли близько півсотні людей: дорослі з дітьми. Сумчанка Юлія Дяченко тут - з сином, вони підготували плакати.

“Взагалі, це - не навчання. Я – вчитель, тому знаю, про що говорю. Воно має бути живе, із вчителем повинне бути спілкування, пояснення матеріалу”, - говорить вона.

За її словами, особливо мова йде про середню ланку - там постійно новий матеріал.

У Сумах відбувається акція проти дистанційної освіти
Суспільне Суми

“Я дуже хочу в школу. Там - мої друзі і вчителька гарна. Ще зі своїми друзями я гуляю на продовженому дні”, - розповідає Назар Дяченко.

Прийшла на акцію і багатодітна мати Олена Тихонова.

“Це не школа була, а для галочки - все, що хтось щось робив. Одна справа, коли в сім'ї - одна дитина, а коли у вас - п’ятеро і одночасно займатися з ними просто нереально”, - говорить вона.

Дмитро Бучний теж хоче піти до школи. “Я не хочу сидіти вдома, хочу вийти на вулицю і піти до школи, розмовляти зі своїми однокласниками. Нам присилають завдання і нам не пояснюють як нам треба його зробити”, - розповідає він.

У Сумах відбувається акція проти дистанційної освіти
Суспільне Суми

За словами організаторки акції Олени Лугачової, у Сумах на акцію зібралося до сотні батьків та їхніх дітей. Свої вимоги учасники акції написали у зверненні.

“Люди написали звернення на ім’я міського голови, щоб було підготовлене депутатське звернення на ім’я Кабінету Міністрів України, щоб з 1 вересня діти пішли до школи”, - розповідає представник департаменту комунікацій та інформаційної політики міськради Руслан Гулякін.

За його словами, документ зареєстрований і люди отримають відповідь згідно з чинним законодавством.

Тривала акція майже півтори години. За даними поліції, в ній взяли участь близько 50 людей. Порушень громадського порядку не зафіксували, сказав начальник сектору превентивної комунікації ВП ГУНП в Сумській області Руслан Рідченко.

За словами державного експерта з питань освіти та науки Володимира Бажинського, як навчатимуть школярі нашої країни з 1 вересня наразі невідомо. Все залежить від рівня захворюваності на коронавірус у регіонах.

Авторка - Юлія Ніколаєва

Що відомо

  • Окрім Сум подібні акції проти дистанційного навчання відбулися і у 10 інших областях України.
  • Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться з 1 вересня ,повідомили в Міносвіти. Наразі розглядають три можливих сценарії, відповідно до яких відбуватиметься навчальний процес. За найбільш імовірним сценарієм, при середньому рівні захворюваності, освітній процес забезпечуватиметься як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.
  • З 12 березня українських школярів відправили на карантин у зв'язку з поширенням COVID-19. Навчальний рік діти закінчували дистанційно, проте багато батьків скаржилися, що такий спосіб навчання їм не підходить та вимагали відкрити школи.
На початок