Карантин ввели в навчальних закладах Сумщини з 12 березня, окрім Сум

Карантин ввели в навчальних закладах Сумщини з 12 березня, окрім Сум

Карантин ввели в навчальних закладах Сумщини з 12 березня, окрім Сум
. Суспільне

На тритижневий карантин ідуть усі навчальні заклади Сумщини, у тому числі дитсадочки та виші. Про це повідомляє департамент освіти та науки з посиланням на повідомлення МОН. У Сумах 12 березня навчальний процес відбудеться у звичному режимі. Комісія розгляне питання щодо можливого запровадження карантину о 8.15 ранку.

Раніше в управлінні освіти Сумської міської ради повідомляли, що засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбудеться у другій половині дня 12 березня. Про зміну часу проведення засідання прес-служба міськради повідомила увечері 11 березня.

Що відомо:

  • 12 березня 2020 року в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні, 11 березня 2020 року. Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власн ості та сфери управління: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої,післядипломної освіти.
  • Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обмеження проведення масових заходів за участі 200 і більше осіб, також заплановано введення карантину в навчальних закладах на три тижні.
  • За даними МОЗу, станом на ранок 11 березня 2020 року світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4284  закінчились смертю, у той же час 65 776 (55,2%) осіб одужали.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу Covid-19 пандемією.

На початок