Сторож занедужав: чому хмельничани не змогли потрапити до сховища на центральному продовольчому ринку

Сторож занедужав: чому хмельничани не змогли потрапити до сховища на центральному продовольчому ринку

Сторож занедужав: чому хмельничани не змогли потрапити до сховища на центральному продовольчому ринку
Вказівник, де розташоване сховище, висить просто перед центральним входом на Хмельницький продовольчий ринок. Але сам вхід на ніч зачиняють. Фото ілюстративне, Суспільне Хмельницький

Сьогодні після оголошення повітряної тривоги хмельничан не пустили в сховище, що на центральному продовольчому ринку. Про це Суспільному розповіла жителька Хмельницького Ірина Ковалевська. Чому сховище було закрите під час повітряної тривоги – дізнавалося Суспільне.

Удень 19 липня укриття на центральному продовольчому ринку міста Хмельницького освітлене і всі двері до нього відчинені. Але саме сюди під час повітряної тривоги о п’ятій ранку не потрапила хмельничанка Ірина. Жінка каже: після оголошення тривоги опинилася перед зачиненими воротами продовольчого ринку, за якими знаходиться власне саме сховище.

"Сьогодні під час повітряної тривоги, яка пролунала о 5:07 в Хмельницькій громаді, я, як завжди, пішла у сховище на продовольчому ринку, але ворота ринку виявилися зачиненим, тож дістатися до сховища не було можливості. Нас під воротами зібралося десь чоловік десять. Ми почали бігати від одних воріт до інших, але всі вони були закриті, окрім одних, з боку автовокзалу. І коли ми потрапили у сховище, пройшло 25 хвилин від початку тривоги", — розповідає хмельничанка Ірина Ковалевська.

Укриття на Хмельницькому центральному продовольчому ринку
Укриттям на Хмельницькому центральному продовольчому ринку користуються мешканці тих будинків, що розташовані неподалік і не мають власного сховища. Фото: Суспільне Хмельницький.

З її слів, вона живе неподалік ринку і в це сховище під час тривоги спускалася щоразу без проблем. Але не цього ранку.

"Коли ми вже нарешті потрапили до сховища, я запитала чергового, чому сьогодні ворота ринку були зачинені. Він сказав, що не чув тривоги, допоки йому не зателефонували і не дали команду, аби він відчинив ворота", — каже Ірина.

Директорка центрального продовольчого ринку Наталя Ямборко підтвердила Суспільному, що після оголошення тривоги містяни не змогли потрапити на територію ринку, відтак – в укриття, вчасно.

"Містяни не могли потрапити на територію ринку з боку вулиці Вайсера з тієї причини, що сторож, який відкриває ці ворота, занедужав. У той момент, коли він збивав тиск, якраз лунав сигнал повітряної тривоги, тож він просто фізично не встиг відкрити ворота. Нами уже проведено службове розслідування, у сторожа відібрана пояснювальна. Ми свою відповідальність розуміємо та усвідомлюємо, але таких ситуацій у нас ще ніколи не було. Сподіваємося, в майбутньому таке ніколи не повториться", — пояснила Наталя Ямборко.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок