Колишній одеський військком Борисов незаконно збагатився на рекордні 188 мільйонів — НАЗК

Колишній одеський військком Борисов незаконно збагатився на рекордні 188 мільйонів — НАЗК

Колишній одеський військком Борисов незаконно збагатився на рекордні 188 мільйонів — НАЗК
. Колишній начальник Одеського обласного ТЦК Євген Борисов. Фото: Одеський обласний ТЦК та СП/ Facebook

Колишній начальник Одеського обласного ТЦК Євген Борисов привласнив 188 мільйонів грн — це рекордна сума збагачення незаконним шляхом. Про це 19 липня повідомив голова НАЗК Олександр Новіков на брифінгу Media Center Ukraine - Ukrinform.

"Навіть тільки один об’єкт, куплений в Іспанії цією людиною на маму, вартує 3 млн 700 тисяч євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна була щоденно під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від півмільйона євро", – зазначив голова НАЗК.

Олександр Новіков зауважив, що, згідно з поясненнями, кошти були сформовані начебто шляхом надання позик. Їх загальна сума становить 4 млн 200 тисяч доларів.

Також голова НАЗК заявив, що в діяльності Одеського підрозділу встановили факти організації цілих каналів незаконного виїзду за кордон.

Що відомо

  • Під час розслідування журналістів видання "Українська правда" стало відомо, що родина Євгена Борисова під час повномасштабної війни Росії проти України придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.
  • Після скандалу з майном в Іспанії Зеленський дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади одеського військкома Євгена Борисова.
  • За словами Наталі Гуменюк, справу Борисова й надалі розслідуватимуть правоохоронні органи: у травні ДБР відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України та відсторонило військкома від посади.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок