У Вінницькому центрі зайнятості назвали найбільш затребувані вакансії

У Вінницькому центрі зайнятості назвали найбільш затребувані вакансії

У Вінницькому центрі зайнятості назвали найбільш затребувані вакансії
. Фото: Суспільне Вінниця

1 600 вакансій зареєстровано на Вінниччині. Дефіцит працівників за 4 професіями: 117 продавців, 114 різноробочих, 78 водіїв, 91 лікар. Про це Суспільному розповіла заступниця директора обласного центру зайнятості Наталя Шишкова.

Центр зайнятості
Фото: Суспільне Вінниця

Вінничанка Марина Марчук до міського центру зайнятості прийшла у пошуках роботи. Розповідає, вищої освіти немає. Влаштує робота сортувальниці або ж продавчині. Жінка проживає у селі Майдан Чапельський, а це за десять кілометрів від Вінниці. Тож, роботу шукає в обласному центрі, каже, аби далеко не їздити.

"Бажано, щоб графік роботи був до 8 вечора, бо добиратися додому важко. Щоб не менше 10 тисяч гривень платили. Це вперше я прийшла. Приємні дівчата, гарно обслуговують. Сподіваюся, що щось знайду", — розповіла вінничанка Марина Марчук.

Підібрати вакансію Марині допомогла кар’єрна радниця Тетяна Вітюк.

"Впершу чергу підбір вакансій, потім відправляємо на мотиваційні заходи і складаємо резюме за потреби. У нас є поняття "підходящої" роботи згідно із законодавством і поняття "бажаної" роботи за побажанням людини", — кар’єрна радниця Тетяна Вітюк.

За словами Тетяни Вітюк, вакансії є, але переважно у районах області.

"Зараз найбільше людей турбує заробітна плата, а ще транспортна доступність. Пропонуємо спектр для людей із вищою освітою, як завжди більше робітничих професій, але вакансії є. На час воєнного стану мало людей, бо хтось виїхав, хтось воює", — пояснила кар’єрна радниця Тетяна Вітюк.

Центр зайнятості
Фото: Суспільне Вінниця

Ознайомитися з актуальними вакансіями до центру зайнятості прийшла і переселенка з Маріуполя Світлана Барабаш. Розповідає, має тимчасовий підробіток. З допомогою Служби зайнятості хоче знайти постійну роботу.

"Мені два роки залишилося до пенсії, тому шукаю щось не важке, бо здоров’я погане. Працювала раніше у котельні, а тепер не можу, тому шукаю роботу прибиральниці. Треба роботи, бо треба за щось жити", — розповіла Світлана Барабаш.

Центр зайнятості
Фото: Суспільне Вінниця

За пів року через обласний центр зайнятості працевлаштувалися понад 6 тисяч осіб, серед них майже півтисячі ВПО. Досі у пошуках роботи ще 4 тисячі людей.

На початок