Скільки національних рекордів зафіксовано на Хмельниччині з початку повномасштабного російського вторгнення

Скільки національних рекордів зафіксовано на Хмельниччині з початку повномасштабного російського вторгнення

Скільки національних рекордів зафіксовано на Хмельниччині з початку повномасштабного російського вторгнення
Встановлення національного рекорду "Найбільша кількість людей, які створили формацію "Слава ЗСУ". Травень 2023 . Фото: Суспільне Хмельницький

З 24 лютого 2022 року на Хмельниччині зафіксовано чотири рекорди, внесені до Національного реєстру рекордів України. Три з них – у Кам’янці-Подільському та один у Хмельницькому.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

З її слів, мова іде про рекорди: "Найбільша кількість присідань зі штангою за одну годину", "Наймасовіша одночасна імітація серцево-легеневої реанімації", "Найбільша кількість людей, які створили формацію "Слава ЗСУ", "Наймасовіший благодійний дитячий захід у фортеці".

Наймасовіша одночасна імітація серцево-легеневої реанімації

Встановили новий рекорд України 14 жовтня 2022 року 189 людей у Кам’янці-Подільському. Проводили реанімацію переважно інструктори Товариства Червоного Хреста України, серед них і інструктори з Хмельниччини. До яких долучилися рятувальники та студенти-медики. Завдання виконували на манекенах в парку Героїв Євромайдану. Місце проведення рекорду обрали не випадково, у 2022 в Кам’янці-Подільському відзначили 155-річчя з початку діяльності Червоного Хреста України.

189 людей встановлюють новий рекорд в Україні в номінації "Наймасовіша одночасна імітація серцево-легеневої реанімації".
189 людей встановлюють новий рекорд в Україні в номінації "Наймасовіша одночасна імітація серцево-легеневої реанімації". Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

Найбільша кількість присідань зі штангою за одну годину

Встановив світовий рекорд 22 жовтня 2022 року у Камʼянці-Подільському під час благодійного чемпіонату України UFBF (Української федерації бодібілдингу та фітнесу) рекордсмен Іван Никун. Із вісімдесятьма кілограмами протягом години він присів 534 рази. Дане досягнення зареєстрували у Національному реєстрі рекордів України, а відзнаку рекордсмену вручив Президент реєстру – Валентин Щербачов.

Іван Никун - уродженець селища Кирнасівка Тульчинської громади, що на Віниччині.

Нагородження рекордсмена Івана Никуна під час реєстрації рекорду України у номінації "Найбільша кількість присідань зі штангою за одну годину".
Нагородження рекордсмена Івана Никуна під час реєстрації рекорду України у номінації "Найбільша кількість присідань зі штангою за одну годину". Фото:Тульчинська районна державна адміністрація

Найбільша кількість людей, які створили формацію «Слава ЗСУ»

Викладачі та студенти Хмельницького політехнічного фахового коледжу у День вишиванки, 18 травня 2023 року, встановили національний рекорд за найбільшу формацію фрази "Слава ЗСУ". Її відтворили 740 людей у вишиванках, а рекорд приурочили 592-річниці заснування міста Хмельницький. Для цього вишу – це уже третій рекорд, який занесено до Книги рекордів України. У 2018 році, на стадіоні навчального закладу велика кількість людей у вишиванках утворила формацію тризуба.

Встановлення рекорду у номінації "Найбільша кількість людей, які створили формацію "Слава ЗСУ"
Встановлення рекорду у номінації "Найбільша кількість людей, які створили формацію "Слава ЗСУ". Фото: Суспільне Хмельницький

Наймасовіший благодійний дитячий захід у фортеці

1 червня 2023 року у Кам’янці-Подільському, в Міжнародний День захисту дітей, під час найбільшого благодійного дитячого фестивалю в Україні після 24 лютого 2022 на історичній локації – Кам’янець-Подільській фортеці встановили рекорд України “Наймасовіший благодійний дитячий захід у фортеці”. Організаторами заходу виступила ГО "Амбасадор Дитинства". Дитяче свято підтримали українські зірки та блогери, що виступили під час івенту.

Найбільший благодійний дитячий фестиваль в Україні, проведений у Кам'янці-Подільському під час повномасштабного вторгнення. Червень 2023.
Найбільший благодійний дитячий фестиваль в Україні, проведений у Кам'янці-Подільському під час повномасштабного вторгнення. Червень 2023. Фото: ГО “Амбасадор Дитинства”

За 34 роки існування Національного реєстру рекордів України на Хмельниччині зафіксували 25 рекордів. Наш регіон на 18 місці, серед 24 українських областей.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок