Філ Коляденко (Phil It) випустив пісню "Думи" спільно з Love, Mary — коментар музиканта

Філ Коляденко (Phil It) випустив пісню "Думи" спільно з Love, Mary — коментар музиканта

Філ Коляденко (Phil It) випустив пісню "Думи" спільно з Love, Mary — коментар музиканта
. Надано пресслужбою Філа Коляденка

Phil It — власний проєкт саунд-продюсера, композитора, піаніста та співавтора гурту KADNAY Філа Коляденка набирає обертів. Вихід мініальбому "Пролог" остаточно переконав як слухачів, так і колег по сцені, що самобутній артист має неабиякий потенціал.

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Філ Коляденко представив прем'єру — пісню "Думи", створену спільно з виконавицею Love, Mary.

Про композицію, співпрацю з Love, Mary (Марією Поліщук) та майбутній концерт у Києві — в інтерв'ю з Ксенією Івась. Текстову версію підготувала Анастасія Герасимова.

Розкажи: що зараз відбувається із проєктом "Phil It"?

Ми працюємо без упину, пишемо багато музики, розробляємо різні проєкти. Тому вже втомилися. Але це втома приємна. Нещодавно повернулися з мого рідного міста Суми, де долучились до туру MONATIK "ART Оборона". До того у нас було багато зйомок. Окрім того, весь час готуємось до 20 липня, коли у нас відбудеться перший концерт. Дуже хочу, щоб він був інтимним, індивідуальним, особливим, щоб ті, хто на нього не потраплять, дуже шкодували (сміється – прим. ред.). Сил покладаємо дуже багато.

Ми плануємо не просто концерт, а, скоріше, творчу зустріч, де буде багато арту, відчуттів, де, сподіваюсь, хтось зможе заплющити очі й уявити, згадати, відчути багато якихось цікавих ідей. Думаю, що ця зустріч відбудеться у світлому натхненні на життя саме сьогодні, з майбутнім не будемо далеко забігати. Тож багато працюємо, намагаємось вкладати стільки сил, скільки є зранку після новин, намагаємось триматись у річищі творчості, небайдужості до всього, що відбувається і, звісно, донейтимо.

Ти в шоу "Селекція" проанонсував цей концерт і назвав його тихим.Чому саме так?

Концерт відбудеться у київському барі "Багряний". Він розташований на даху будинку на Андрієвському узвозі. Там дерева, ліхтарі… Ми плануємо декорувати зал по-своєму. Той, хто потрапить туди, опиниться в іншому світі. І, до речі, позаду цього закладу, за нашою імпровізованою сценою, — Андріївська церква.

Я завжди мріяв зробити виступ у церкві, наразі виходить біля неї. Тому зустріч буде тихою, мирною, в чомусь емоційною — різною. Хочеться, щоб людям було просто в кайф там перебувати. Необов'язково навіть все бачити, дивитись на сцену, бо в кожному метрі цього простору і цієї атмосфери можна буде знайти щось своє. Я взагалі хочу у творчості Phil It відійти від образності музики, прагну, щоб музика була зрозумілою. Ми робимо просто, але зі смаком, чесно та відверто.

Пісню "Думи" ти створив зі співачкою Марією Поліщук (Love, Mary). Яка історія ваших стосунків і як виникла ідея записати спільну композицію?

У нас класичні інстаграмні взаємини. Коли з'явився мій перший мініальбом "Пролог", я почав отримувати пропозиції від українських артистів різної школи, різних жанрів щодо спільної роботи. Взагалі це було трохи незвично, бо в Kadnay нам пропонували співпрацю, але не так багато і не водночас. Марія була, точно скажу, не однією з перших. Але якось так сталось, що я мав можливість зустрітися з нею, до того ж ми у Києві мешкаємо поруч. Тому було комфортно побачитись майже того самого дня, коли вона написала. Ми почали спілкуватись і я зрозумів, що Марія – просто космос. Вона непередбачувана, але дуже кльова, надзвичайно талановита. Я вирішив, що маю зробити спільний трек саме з Марією. Вона стала для мене особистою Ланою Дель Рей. Так ми почали працювати разом, відчули настрій одне одного. Стався повний метч, бо ми просто хотіли про щось поговорити. І саме піснею "Думи" запрошуємо до розмови тих, хто її слухатиме.

Коли ти плануєш наступний реліз?

Гадаю, це буде в серпні. Я насправді вже презентував один трек у межах туру "ART Оборона". Думаю, що він буде наступним. Після концерту в Києві, мабуть, знімемо на нього відео. Принаймні дуже хочеться це зробити, щоб іще більше підкреслити пісню. Я люблю відео: воно дає змогу або занурити, або навпаки – відвернути від чогось, створити якусь більшу історію, ніж просто трек. Між іншим, він називатиметься "Спокій", але буде дуже неспокійним.

Підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок