Карлос Алькарас дотиснув Новака Джоковича і вперше в кар'єрі став чемпіоном Вімблдону

Карлос Алькарас дотиснув Новака Джоковича і вперше в кар'єрі став чемпіоном Вімблдону

Карлос Алькарас дотиснув Новака Джоковича і вперше в кар'єрі став чемпіоном Вімблдону
. Карлос Алькарас. Фото: AP Photos

Іспанський тенісист перервав неймовірну серію перемог серба на турнірі.

Іспанський тенісист Карлос Алькарас здобув другий титул Гренсдлем. У фіналі Вімблдону-2023 лідер світового заліку обіграв серба Новака Джоковича.

У 2023 році Джокович виграв перші два тенісні мейджори: Australian Open та Ролан Гаррос. Ба більше, цьогорічний Вімблдон сербський тенісист проводив у статусі переможця чотирьох останніх розіграшів турніру.

Натомість 20-річний Алькарас втретє у кар'єрі зіграв на Вімблдоні та вперше дійшов до фіналу турніру. До цього найкращим результатом іспанця на британському Грендслемі був четвертий раунд у 2022 році.

У фіналі Вімблдоні-2023 суперники провели третій очний матч та вдруге зіграли на рівні Грендслем. До цього Карлос та Новак здобули по одній перемозі.

Як пройшов матч Алькарас - Джокович

  • Перший сет пройшов за переваги чинного чемпіона Вімблдону: Джокович виграв стартові п'ять геймів та віддав очко супернику лише у шостому геймі. Зрештою, партія завершился з рахунком 6:1 на користь серба.
  • Друга партія розпочалася з двох виграних очок Алькарасом, однак зрештою пройшла за рівної боротьби. Тенісисти були близькими навіть за показниками невимушених помилок – 14:13. У підсумку переможець сету визначився на тайбрейку, у якому сильнішим був іспанець з рахунком 8:6.
  • У третьому сеті Алькарас вийшов вперед за партіями. Іспанець здійснив 10 віннерів та виграв 75% подач на прийомі. Натомість Джокович допустив 18 невимушених помилок та поступився у партії з рахунком 1:6.
  • На початку четвертої партії Алькарас вів перед у рахунку, однак Новак зумів спочатку зрівнятися за геймами, а у підсумку виграв сет – 6:3.
  • У вирішальному сеті перший гейм виграв на своїй подачі Джокович, однак у наступних трьох геймах Алькарас зміг вийти вперед. У п'ятому сеті Карлос здійснив 16 віннерів проти трьох у суперника та взяв партію з рахунком 6:4.

Вімблдон-2023: чоловіки, фінал

Карлос Алькарас (Іспанія, 1) – Новак Джокович (Сербія, 2) 3:2 (1:6, 7:6(8:6), 6:1, 3:6, 6:4)

Що означає цей результат

  • Карлос Алькарас виграв другий титул Грендслем у кар'єрі. Перший трофей на цьому рівні іспанець здобув у 2022 році, коли став переможцем US Open.
  • Іспанський тенісист вперше зіграв у фіналі Вімблдону та виграв дебютний титул на цьому турнірі.
  • Алькарас став четвертим чинним гравцем, який здобув перемогу на Вімблдоні.
  • Джокович у фіналі Вімблдону-2023 перервар 34-матчеву переможну серію на британському Грендслемі.
На початок