Артур Фельфнер з найкращим результатом сезону виграв "золото" молодіжного Євро у метанні списа

Артур Фельфнер з найкращим результатом сезону виграв "золото" молодіжного Євро у метанні списа

Артур Фельфнер з найкращим результатом сезону виграв "золото" молодіжного Євро у метанні списа
. Артур Фельфнер. Фото: European Athletics

Друге "золото" України на молодіжному Євро-2023.

19-річний український легкоатлет Арту Фельфнер – чемпіон Європи серед молоді (до 23-х років) у метанні списа. Українець завоював "золото" на Євро-2023 у фінському Еспоо, з перевагою у понад три метри над найближчим суперником.

Фельфнер приїхав на Євро-2023 у статусі молодіжного лідера сезону – на командному чемпіонаті Європи він метнув спис на 82.24 метри. Серед його суперників на турнірі ніхто у цьому сезоні не метав за 80 метрів, а загалом у кар'єрі – лише один опонент.

Сам Артур називав цей старт "головним" для себе у сезоні, ставив завдання – метати за 82 метри. Про це він казав у коментарі Суспільне Спорт перед стартом молодіжного Євро.

Оскільки в Еспоо приїхали лише 13 метальників списа, кваліфікації не було, спортсмени одразу розпочали виступ у фіналі.

І Артур Фельфнер з першої до останньої спроби був лідером змагань. Він показав дві найкращі спроби загалом у секторі, встановив новий найкращий результат сезону в Європі серед атлетів до 23-х років та виграв "золото".

Як виступив Артур Фельфнер на молодіжному Євро-2023

  • У першій спробі метнув спис на 79.42 метри – з цим результатом став лідером. Зрештою, така спроба принесла б українцеві "срібло".
  • Найкращий результат показав в останній спробі – 83.04 метри. Це найкращий результат у сезоні для Фельфнера. Також в його активі ще дві спроби за 82 метри – 82.32 м (другий найкращий результат у сезоні) та 82.07 м.
  • Усі результати Фельфнера: 79.42 м, 82.32 м, 78.87 м, 82.07 м, 83.04 м.
  • Найближчого суперника українець випередив на понад три метри – "срібло" з результатом 79.77 м здобув фін Топлас Лайне, який був чинним чемпіоном Європи серед молоді.

Молодіжне Євро-2023: метання списа, результат

  1. Артур Фельфнер (Україна) – 83.04 м
  2. Топлас Лайне (Фінляндія) – 79.77 м
  3. Мішель Фіна (Італія) – 77.23 м

Що означає цей результат Фельфнера

  • Артур вигравав Євро серед юніорів, уперше виграв "золото" на молодіжному рівні. Також Фельфнер є чинним чемпіоном світу у метанні списа серед атлетів до 20-ти років.
  • Для України – це друге "золото" на молодіжному Євро-2023. Також чемпіоном Європи став Михайло Кохан у метанні молота.
На початок