Жителі Донеччини отримали понад 14 тисяч курчат

Жителі Донеччини отримали понад 14 тисяч курчат

Жителі Донеччини отримали понад 14 тисяч курчат
. Курчата-бройлери, яких видають жителям Донеччини на вирощування. Фото: Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

Жителі Донеччини можуть отримати гуманітарну допомогу у вигляді добових курчат та комбікорм для їх вирощування. Станом на 14 липня таку допомогу отримали 474 домогосподарства у Новогродівській, Селидівській, Курахівській та Мар'їнській громадах.

Про це повідомила пресслужба департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА.

Таку допомогу жителям області надає громадська організація "Східноукраїнська сільськогосподарська дорадча служба" при підтримці Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Жителі Донеччини отримали понад 14 тисяч добових курчат
Корбікорм, який видають разом з курчатами, для їх годування. Фото: депратамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

"Проєктом передбачено надання гуманітарної допомоги у вигляді 30 голів добових курчат на кожне домогосподарство, 25 кг стартового комбікорму для годівлі курчат, а також грошова допомога на придбання кормів для подальшого вирощування птиці", — йдеться у повідомленні.

У департаменті зазначили, що першочергово таку допомогу надають людям з обмеженими можливостями, переселенцям та малозабезпеченим.

На сьогодні на Донеччині таку допомогу вже отримали 160 родин у Новогродівській громаді, 132 родини у Селидівській громаді, 160 — у Курахівській та 22 родини у Мар'їнській громаді.

Загалом роздали 14 220 курчат-бройлерів та 12 тонн комбікорму для їх годування.

Також у липні планують роздати таку допомогу жителям Великоновосілківської та Комарської громад Волноваського району.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок