У Львові стартував турнір зі спортивної гри петанк

У Львові стартував турнір зі спортивної гри петанк

У Львові стартував турнір зі спортивної гри петанк
. Фото: Суспільне Львів

У Львові стартував турнір зі спортивної гри петанк. Змагання триватимуть три дні. Участь беруть спортсмени з різних областей України. Цьогорічний турнір це щорічний "Кубок Кошового", організований однойменним петанк-клубом.

Спортивна гра — родом із Франції, пояснює президент львівського петанк-клубу "Зелені леви" Микола Дудюк.

"Є маленька дерев’яна кулька. Вона називається "кошонет". Треба свою металеву кульку кинути найближче до цього маленького кошонету", — розповідає президент львівського петанк-клубу "Зелені Леви" Микола Дудюк.

У Львові стартував турнір зі спортивної гри петанк
Гра у петанк у Стрийському парку Львова. Фото: Суспільне Львів

"Сьогодні ми граємо один проти одного. Завтра — два на два. І в неділю — три на три. Тут можна виграти навіть у дуже, здавалося б, сильних гравців", — каже учасник з Харкова Андрій Камєнєв.

Кубок, за який змагаються гравці, організував львівським петанк-клуб "Кошовий". Він виборов першість на чемпіонаті України 2022 року.

"В нас є люди з Харківської області, з Києва, з Київської області, з Сумської, велика делегація з Закарпаття. Зараз у нас відбірний етап. Ми граємо за швейцарською системою: ті гравці, які набирають найбільшу кількість перемог, вони вийдуть у фінальну частину і там вже змагаються за "Кубок Кошового", — розповідає організатор турніру Тарас Грицюк.

Турнір триватиме до 16 липня у Стрийському парку на платановій алеї.

На початок