На Львівщині попрощаються із десятьма захисниками України: що про них відомо

На Львівщині попрощаються із десятьма захисниками України: що про них відомо

На Львівщині попрощаються із десятьма захисниками України: що про них відомо
Церемонія прощання на площі Ринок. Пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 13 липня, у Львові та області попрощаються із військовими Романом Дідиком, Іваном Морозом, Олегом Чмілем, Денисом Гузнером, Орестом Смиком, Віктором Сердюком, Романом Микитиним, Максимом Грибом та Артуром Аветісяном. А також бойовою медикинею Наталією Депою. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Роман Дідик народився у Львові. Чоловік навчався у Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва за спеціальністю "слюсар з ремонту автомобілів". Працював на підприємстві "Електрон-Т".

З перших місяців повномасштабної війни Роман захищав Україну в складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Військовий загинув 7 липня. Йому було 54 роки. У Романа Дідика залишилися брат та двоюрідні сестри.

Роман Дідик
Роман Дідик. Львівська міська рада

Іван Мороз — уродженець села Бібщани Золочівського району Львівщини. Здобув технічну освіту у колишньому Львівському технікумі радіозв'язку. Працював на ринку "Шувар".

Після початку повномасштабної збройної агресії РФ воював у лавах четвертої окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського. Загинув 8 червня на східному напрямку. Івану Морозу було 54 роки. У нього залишилася дружина, троє дітей та брат.

Іван Мороз
Іван Мороз. Львівська міська рада

Олег Чміль народився у місті Лозова Харківської області. Після завершення навчання проходив військову службу в Борисполі Київської області та місті Саки в Криму. У мирний час чоловік працював різноробом.

Коли почалася повномасштабна війна, став на захист України. Олег був у лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Чоловік загинув 6 липня у віці 41 рік. У захисника залишилися батько, тітка, мачуха, сестра та двоюрідний брат.

Олег Чміль
Олег Чміль. Львівська міська рада

Чин похорону Романа Дідика, Івана Мороза та Олега Чміля розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, за пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військових на Личаківському кладовищі.

Денис Гузнер родом зі Львова. Отримав вищу освіту на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. У мирний час працював приватним підприємцем. Був талановитим кухарем, ремонтував компʼютери та електроніку.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ Денис увійшов до лав 125 окремої бригади територіальної оборони. За особисту мужність та виконання бойових завдань у "гарячих" точках фронту військовий отримав численні відомчі відзнаки. Захисник загинув 9 липня. Йому було 30 років. У Дениса Гузнера залишилися мама, дружина та брат.

Денис Гузнер
Денис Гузнер. Львівська міська рада

Орест Смик — уродженець села Дмитровичі Мостиського району Львівської області. Чоловік здобув технічну освіту у Ставропігійському вищому професійному училищі Львова за спеціальностями "столяр-будівельник" та "столяр-виробник декорацій". Працював на будівництві різноробочим. Захоплювався спортом та риболовлею.

Після 24 лютого добровільно став на захист України у складі військової частини А4821 ЗСУ. Орест Смик загинув 4 липня у віці 38 років. У військовослужбовця залишилась мати, брат, сестра та інші родичі.

Орест Смик
Орест Смик. Львівська міська рада

Наталія Депа народилася у Львові. Отримала вищу освіту в Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького за спеціальністю "Лікар ветеринарної медицини". Згодом здобула другу вищу освіту за фахом "Лікар-косметолог". До повномасштабної війни Наталія займалась підприємницькою діяльністю у сфері косметології, створила приватну клініку і була її керівницею.

У 2022 році разом з батьком зголосилася захищати Україну та приєдналася до лав 125 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Виконувала бойові завдання з порятунку побратимів на східному напрямку. Наталія Депа загинула 9 липня. Їй було 30 років. У жінки залишилися мати, батько та рідний брат, який продовжує боронити країну в складі Державної прикордонної служби України.

Наталія Депа
Наталія Депа. Львівська міська рада

Прощання з Наталією Депою, Денисом Гузнером та Орестом Смиком буде о 15:00 у Гарнізонному храмі. Після цього проведуть міську церемонію прощання. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Віктор Сердюк — житель села Семигинів Стрийської громади. Воїна мобілізували до війська у березні цього року. Чоловік був стрілецем-снайпером батальйону. Загинув від осколкових поранень під час штурму позицій противника на Донеччині. У Віктора залишився 14-річний син. Похорон захисника відбудеться 13 липня, о 13:00, у храмі села Семигинів.

Віктор Сердюк
Віктор Сердюк. Львівська ОВА

Роман Микитин народився у селі Суховоля Львівського району. Служив навідником четвертого десантно-штурмового відділення військової частини А0284. Захисник воював під Бахмутом. Загинув 5 липня 2023 року в бою з російськими військовими. У воїна залишились двоє дітей, дружина, батько і мати, рідна сестра.

Героя зустрінуть живим коридором 13 липня, об 11:30. Колона рухатиметься маршрутом: вулиця Городоцька у Львові – вулиця Б. Хмельницького у селі Суховоля – церква св. Івана Богослова у Суховолі. Після цього у селі відразу відбудеться Чин похорону. Поховають воїна на цвинтарі в селі Суховоля.

Роман Микитин
Роман Микитин. Львівська ОВА

Максим Гриб з села Красне Скадовського району Херсонської області після служби в армії пішов на війну. Чоловік був снайпером-розвідником. Загинув 6 липня 2023 року поблизу Сватового Луганської області. У загиблого залишились батьки та три брати. Про місце прощання захисника наразі не повідомляють.

Максим Гриб
Максим Гриб. Львівська ОВА

Артур Аветісян — житель міста Червоноград, що на Львівщині. Проходив військову службу у військовій частині А1556. Захисник помер 7 липня на фронті внаслідок гострої серцево-судинної недостатності. Чин похорону військового відбудеться 13 липня о 13:00 у церкві святої Варвари у Червонограді.

Артур Аветісян
Артур Аветісян. Львівська ОВА

На початок