"Проявимо характер". Як футболісти "Буковини" готуються до матчів у Першій лізі

"Проявимо характер". Як футболісти "Буковини" готуються до матчів у Першій лізі

"Проявимо характер". Як футболісти "Буковини" готуються до матчів у Першій лізі
. Фото ілюстративне. Джерело: Суспільне Чернівці

Футболісти клубу "Буковина" готуються до ігор у першій частині сезону 2023/24 Першої ліги — вже зіграли два з п'яти тренувальних матчів. Наразі команда тренується без чотирьох гравців та асистента тренера — вони залишили клуб. Також ще не визначили склад футболістів, які гратимуть у новому сезоні. Суспільне Чернівці розповідає, чого футболісти "Буковини" очікують від змагань.

"На тренувальних матчах готують команду до нового сезону"

28 липня "Буковина" гратиме проти тернопільської "Ниви". Це буде перша гра клубу у новому сезоні Першої ліги. До цього "жовто-чорні" змагаються із суперниками у контрольних матчах. Перший з них — проти клубу "Прикарпаття" — зіграли в нічию. У другому матчі "Буковина" поступилася київському клубу "Дружба" з рахунком 1:0.

Тренувальні матчі потрібні, щоб підготувати команду до ігор у Першій лізі. Помічник головного тренера Богдан Степаненко каже, поки футболісти відчувають навантаження і їм важко, але так намагаються підготувати команду фізично, морально та психологічно.

"Щоб команда змогла показати достойний результат в першому офіційному матчі Чемпіонату України. Ми граємо для наших вболівальників та міста, щоб вони могли пишатися командою. Показуємо, що проявляємо характер і віддаємося на повну за кожний гол та на кожній хвилині матчу", – розповідає Степаненко.

"Ціль залишитися у Першій лізі"

Команда націлена на те, щоб за результатами сезону залишитися у Першій лізі, каже 20-річний півзахисник клубу Віталій Фарасєєнко. У клубі про нього пишуть як про гравця з "вибуховою швидкістю і відмінною витривалістю". У попередньо сезоні він зіграв за "Буковину" 18 матчів.

"В нас ціль залишитися у Першій лізі. Також, щоб молоді гравці себе проявили й для них була практика. Ми тренуємося багато, й тренер бачить, що молодий гравець показує себе на тренуванні й у нього є можливість грати в основному складі", – каже футболіст.

"Очікуємо перемоги у всіх іграх й здобувати очки для Чернівців. Зараз готуємося. Був спаринг з командою "Дружба". На жаль, поступилися, але зараз рахунок не важливий, бо награємо командні зв'язки та оцінюємо свій рівень", – каже півзахисник Емре Мануіла.

Зараз команда тренується двічі на день на стадіонах "Буковина" та "Мальва". За словами помічника тренера Степаненка, наразі потрібно сформувати склад команди у новому сезоні, опісля адміністрація клубу визначити цілі та завдання команди перед чемпіонатом.

"Зараз багато футболістів проходять перегляд, є також молоді гравці з U-19. Ми всіх переглянемо й сформуємо кістяк команди – від цього залежатимуть завдання команди у першій частині сезону. Тоді будемо говорити про те, чого зможемо добитися, а чого – ні. Але у кожному матчі гратимемо на перемогу".

Що відомо про футбольний клуб "Буковина"

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок