Фото у паспорт-книжечку треба поновити до 1 серпня. Як це зробити у Рівному

Фото у паспорт-книжечку треба поновити до 1 серпня. Як це зробити у Рівному

фото у паспорт, паспортний стіл
Військовослужбовець Владислав прийшов у Рівненський міськвідділ міграційної служби, аби вклеїти фото у паспорт. Фото: Суспільне Рівне

З 1 липня в Україні відновили термін вклеювання фото у паспорт-книжечку, який раніше був скасований через пандемію COVID-19. Вклеїти нову світлину мають люди, які досягли 25 та 45-річного віку у місячний термін, інакше паспорт підлягатиме обміну на ID-картку, розповіла Суспільному начальниця Рівненського міськвідділу міграційної служби в області Людмила Петняк.

Оновити фотографію у паспорті потрібно до 1 серпня 2023 року.

"На сьогодні відновлюються терміни вклеювання фотокарток для 25 та 45-річного віку, тому рекомендую переглянути та своєчасно звернутися у підрозділи міграційної служби для отримання цієї адміністративної послуги. Термін у таких громадян є до 1 серпня 2023 року. В іншому випадку — ці паспорти громадянина України, зразка 1994 року, будуть визнаватися недійсними та підлягатимуть обміну на паспорт нового зразка у вигляді ID-картки", — зауважила Людмила Петняк.

Відновили терміни для вклеювання фото у паспорт-книжечку
Начальниця Рівненського міськвідділу міграційної служби Людмила Петняк. Фото: Суспільне Рівне

Аби оновити світлину у паспорті громадянина України, людині необхідно мати з собою сам паспорт та одну фотографію, зазначила провідна спеціалістка міськвідділу Тетяна Малишко.

"Людина, яка приходить до мене в кабінет, має написати заяву за зразком. Вклейка робиться упродовж п'яти календарних днів. Але є виключення: я роблю вклейку швидше військовослужбовцям, тому що вони приходять буквально на пару днів і я, буває, що за день роблю, а буває — за два", — пояснила вона.

Відновили терміни для вклеювання фото у паспорт-книжечку
Провідна спеціалістка Рівненського міськвідділу міграційної служби в області Тетяна Малишко. Фото: Суспільне Рівне

За словами Людмили Петняк, з липня у їхньому міськвідділі відвідувачів побільшало. Більшість з них обирає заміну паспорта-книжечки на ID-картку.

"Одночасно хочу поінформувати, що у нас в Україні ще діє постанова Кабінету Міністрів, яка регламентує пролонгацію терміну вклеювання фотокарток 25 та 45-річного віку тим громадянам, яким граничний вік виповнився з 24 січня 2022 року, коли в країні було введено воєнний стан. Для таких громадян ми продовжуємо вклеювати фотокартки незалежно від дат звернення", — зауважила вона.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок