Травмування юнаків на будівництві у Хмельницькому: поліція оголосила підозру

Травмування юнаків на будівництві у Хмельницькому: поліція оголосила підозру

Травмування юнаків на будівництві у Хмельницькому: поліція оголосила підозру
Новобудова на вулиці Ранковій, 2Б у Хмельницькому, під час виконання робіт з утеплення якої травмувалося п'ятеро людей. Фото: Суспільне Хмельницький.

Поліцейські повідомили про підозру директору та працівнику рівненського підприємства, п'ятеро працівників якого, з них четверо неповнолітніх, травмувалися через падіння будпідйомника на будівництві житлового будинку в Хмельницькому.

Про це повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

За інформацією прокуратури, підозру повідомлено за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.

"За даними слідства, підрядна організація виконувала фасадні роботи з утеплення та оздоблення багатоповерхової новобудови. Її директор та відповідальний за охорону праці працівник найняли п’ятьох будівельників, з них четверо – неповнолітні. Роботи проводилися без оформлення трудових відносин, проведення медоглядів, відповідних інструктажів та навчання з охорони праці. Підозрювані усвідомлювали, що висотні роботи є роботами з підвищеною небезпекою і до них забороняється залучати дітей. 19 червня під час виконання будівельних робіт на рівні восьмого поверху будинку через несправність сталося перевертання монтажного ліфта. Внаслідок цього один з робітників випав, інші — травмувалися", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Усіх потерпілих госпіталізували тоді до медичних закладів міста з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості. Один неповнолітній, повідомляють у прокуратурі, досі у важкому стані та перебуває без свідомості.

Травмування юнаків на будівництві у Хмельницькому: поліція оголосила підозру
Інформаційна табличка з будівництва багатоповерхівки на вулиці Ранковій, 2Б у Хмельницькому, де травмувалися юнаки. Фото: Суспільне Хмельницький.

За інформацією з власних джерел Суспільного Хмельницький, генпідрядником будівництва хмельницької багатоповерхівки для управління Служби безпеки України у Хмельницькій області на вулиці Ранковій, 2Б є хмельницька фірма "Будівельний альянс груп". Субпідрядником, який виконував фасадні роботи з утеплення та оздоблення новобудови, було рівненське товариство з обмеженою відповідальністю "Рівнефасад", директором якого є рівнянин Юрій Попко.

Що відомо про травмування підлітків на будівництві

  • Вранці 19 червня у Хмельницькому на будівництві багатоповерхівки по вулиці Ранковій, 2Б стався нещасний випадок. За попередньою інформацією, під час виконання будівельних робіт обірвалася монтажна "люлька", в якій перебували люди.
  • Каретами "швидкої допомоги" з будівництва було ушпиталено п'ятеро людей. Згодом чотирьох з них перевели в Хмельницьку дитячу лікарню, оскільки вони виявилися 2005 року народження. Найважчим з них є 17-річний хлопець, який з важкою черепно-мозковою травмою, розривами внутрішніх органів та переломом гомілки перебуває у реанімації.
  • За фактом нещасного випадку на будівництві багатоквартирного житлового будинку по вулиці Ранковій, 2Б, під час якого травмувалося п'ятеро людей, поліція порушила кримінальне провадження за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.
  • Хлопці, які травмувалися, утеплюючи фасад будинку в Хмельницькому на вулиці Ранковій, 2 Б, навчалися в Хмельницькому вищому професійному училищі № 4. Вони лише цього року 26 травня закінчили навчання і були прийняті на роботу на підприємство, з яким училище має угоду щодо підготовки робітників та проходження виробничої практики його учнями.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок