Загиблому військовому з Донеччини присвоїли звання "Герой України"

Загиблому військовому з Донеччини присвоїли звання "Герой України"

Загиблому військовому з Донеччини присвоїли звання "Герой України"
. Загиблий український військовий Денис Самофал. Фото: Селидівська міська рада

Загиблому українському військовослужбовцю з Українська Денису Самофалу присвоїли звання "Герой України" з удостоєнням орденом "Золота Зірка". Він загинув 15 жовтня на Херсонщині.

Відповідний указ оприлюднили на сайті президента.

За інформацією пресслужби Селидівської міської ради, Денис Самофал народився 7 травня 2001 року в Українську. Навчався у Львівській національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Під час повномасштабної війни Денис захищав Україну у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Він служив на посаді командира взводу.

Як розказали у пресслужбі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, з перших днів повномасштабного вторгнення батальйон Дениса Самофала стримував навалу окупантів на Луганщині.

"В якийсь момент ворог зумів прорвати позиції підрозділу, відтіснивши його на другу лінію оборони. Попри поранення ноги, Денис Самофал зі своїм взводом спочатку знищив російську піхоту, яка прикривала танк, а потім особисто підбив танк кількома пострілами з гранатомета", — згадують бойові побратими Дениса.

Також Денис Самофал брав участь у боях на Донеччині та у звільненні Херсонщини.

"15 жовтня поблизу села Новомиколаївка під час зустрічного бою було поранено розрахунок автоматичного станкового гранатомета. Командир взводу наказав евакуювати поранених, а сам особисто зайняв місце стрілка й завдав вогневого ураження ворожій піхоті. Після чого перегрупував два відділення й продовжив штурми", — розказали у пресслужбі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Цього ж дня російські війська з танків обстріляли позиції українських захисників, під час якого Денис отримав смертельне поранення.

За інформацією, яка розміщена на Платформі пам'яті "Меморіал", у квітні 2022 року Дениса нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Поховали Дениса Самофалова у селищі міського типу Шевченко на Донеччині. У нього залишилися тітка, двоюрідні сестри та двоюрідний маленький братик.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок