14 з 38 проєктів. В Івано-Франківську почали реалізовувати ініціативи, які перемогли у конкурсі "Бюджет участі"

14 з 38 проєктів. В Івано-Франківську почали реалізовувати ініціативи, які перемогли у конкурсі "Бюджет участі"

Ремонт їдальні у ліцеї № 7 Івано-Франківськ
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківську почали реалізовувати 14 проєктів, які стали переможцями конкурсу "Бюджет участі". З кошторису громади на це спрямували приблизно 26 млн грн. Про це Суспільному повідомила директорка департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторія Дротянко.

З її слів, загалом перемогли 38 проєктів.

"З них — п'ять малих вулиць, дев'ять — благоустрій, п'ять — озеленення і 19 освітніх проєктів. Станом на 10 липня вже завершений ремонт дорожнього покриття на вулиці Гуцуляка, почалися роботи у садочку "Бджілка" — там зроблять сучасний спортивний майданчик, у ліцеї № 6 буде новий спортивний зал, у ліцеї № 10 облаштують приміщення укриття-коридору", — розповідає Вікторія Дротянко.

Директорка департаменту освіти та науки каже: проєкти-переможці конкурсу, на яких ще не розпочали роботи, перебувають на стадії укладання договорів чи чекають на завершення тендерів.

В Івано-Франківському ліцеї № 7 ремонтують їдальню
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

500 тис. грн отримав ліцей № 7. За ці гроші у закладі відремонтують їдальню, розповів завідувач господарства ліцею Михайло Грушецький.

За його словами, ремонт приміщення їдальні вже розпочали — зняли плитку, старі батареї, каналізаційну систему та стару електричну проводку.

В Івано-Франківському ліцеї № 7 ремонтують їдальню
Михайло Грушецький: "Буде проводитися повне облицювання плиткою, поміняємо вентиляцію й обладнання". Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Плануємо повністю переробити нашу їдальню, бо школа старенька, будівля теж. І всі, які тут є каналізаційні системи, вентиляція, все — застаріле. Буде проводитися повне облицювання плиткою, поміняємо вентиляцію й обладнання, — каже Михайло Грушецький.

З його слів, у ліцеї у межах проєкту планують також відремонтувати зал, де харчуються учні.

В Івано-Франківському ліцеї № 7 ремонтують їдальню
Наталія Шкорута: "Раніше в цьому залі дітям було тісно". Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Мама дев'ятикласника, який навчається в ліцеї, Наталія Шкорута каже: раніше в цьому залі дітям було тісно.

"Я заходила кілька разів і бачила, що тут постійно черги через те, що в їдальні не могли справитися — було далеко розміщена плитка, різні оці столики розміщені й воно все під'єднувалося під оцей старий санвузол. І самі кухарки не могли це переобладнати так, щоб їм було зручно. Воно було ще таке від радянської влади", — говорить Наталія Шкорута.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок