Голова Тернопільської облради Михайло Головко пішов на лікарняний

Голова Тернопільської облради Михайло Головко пішов на лікарняний

Голова Тернопільської облради Михайло Головко пішов на лікарняний
. Суспільне Тернопіль

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, пішов на лікарняний. Це Суспільному підтвердив його адвокат Олександр Тананакін.

"На лікарняному Михайло Головко перебуває з сьогоднішнього дня, 7 липня", – сказав Тананакін.

Нагадаємо, в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду вчора, 6 липня, відбулося засідання з розгляду апеляційних скарг прокурора САП щодо запобіжних заходів голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам начальника Тернопільської ОВА. Чергове засідання Апеляційного суду в справі Михайла Головка попередньо перенесли на середу, 12 липня.

Олександр Тананакін сказав, що він планує брати участь у цьому засіданні й готується до нього, але все залежить від Михайла Головка.

Вчора, 6 липня, Спеціальна антикорупційна прокуратура оскаржувала запобіжні заходи заступнику начальника Тернопільської ОВА Ігорю Дем’янчуку та заступнику начальника Тернопільської ОВА Ігорю Гайдуку.

Раніше, САП подала клопотання про відсторонення голови Тернопільської облради.

Нагадаємо, командування військової частини А7033 відповіло на інформаційний запит Суспільного щодо того, де і як несли службу заступники начальника Тернопільської ОВА, яких підозрюють у вимаганні близько 2,4 мільйона гривень у підприємця.

Що відомо про перевірки в Тернопільській обласній раді та затримання

Прокурор антикорупційної прокуратури Артем Стельмах розповів Суспільному, що посадовці вимагали понад 2 мільйони гривень у підприємця. Попередня кваліфікація – частина 4 статті 368 Кримінального кодексу. Це вимагання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Що відомо про перебіг судових засідань у справі тернопільських посадовців

Нагадаємо, всі посадовці сплатили заставу.

Що відомо про внесення застави

Читайте також

На початок