Грант для ветеранів: як військовим та членам їхніх сімей отримати до 1 млн грн на розвиток бізнесу

Грант для ветеранів: як військовим та членам їхніх сімей отримати до 1 млн грн на розвиток бізнесу

Грант для ветеранів: як військовим та членам їхніх сімей отримати до 1 млн грн на розвиток бізнесу
. Фото ілюстративне. Джерело: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області учасники бойових дій та члени їхніх сімей можуть отримати грант на відкриття чи створення власного бізнесу. Розмір гранту становить від 250 тисяч до 1 мільйона гривень. За ці гроші можна орендувати приміщення, купити сировину чи оплатити рекламу.

Про це у коментарі Суспільному розповіла начальниця відділу організаційно-інформаційної роботи обласного центру зайнятості Наталія Гаврада.

Хто може подати заявку на грант

Подати заявку на грант для відкриття чи розвитку бізнесу можуть учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини чи чоловіки, каже Гаврада. Крім цього, взяти участь у програмі мають право військові, які отримали інвалідність внаслідок війни.

Який розмір гранту

За умовами програми грант надається одноразово та безготівково:

  • 250 тисяч гривень можуть отримати учасники бойових дій та військові, які отримали інвалідність внаслідок війни. Для цього вони мають створити одне робоче місце;
  • 500 тисяч гривень може отримати дружина чи чоловік учасника бойових дій, а також людина, яка отримала інвалідність внаслідок війни. Умова – створення двох робочих місць;
  • мільйон гривень може отримати учасних бойових дій або людина з інвалідністю внаслідок війни, якщо вони понад три роки зареєстровані як ФОП. Також вони мають створити чотири робочі місця, щонайменше два з яких – для ветеранів чи людей, які отримали інвалідність через війну.

Гранти у розмірі 500 тисяч та мільйона надаються на умовах співфінансування: 30% грошей у розвиток бізнесу вкладає отримувач гранту, 70% – держава.

На що можна витратити грант

За гроші гранту учасники програми можуть купити сировину чи матеріали для виробництва, орендувати приміщення або транспорт, купили ліцензоване програмне забезпечення, а також оплатити послуги маркетологів та рекламу.

Як отримати грант

Щоб отримати грант, потрібно подати заявку та бізнес-план проєкту через портал "Дія". Один з банків, які беруть участь у програмі, має перевірити кредитну історію заявника, документи та оцінити бізнес-план.

Опісля учасник програми проходить співбесіду з центром зайнятості – від її результатів залежить, погодять надання гранту чи відмовлять.

За майже чотири місяці дії програми заявок на отримання гранту з Чернівецької області не подавали, каже Гаврада.

Читайте Суспільне Чернівці в Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected]

На початок