У селищі Нове не ухвалили рішення про приєднання до Кропивницького

У селищі Нове не ухвалили рішення про приєднання до Кропивницького

У селищі Нове не ухвалили рішення про приєднання до Кропивницького
.

Депутати селищної ради на зібрались на засідання сесії. Про це Суспільному розповів селищний голова Сергій Денисенко. За його словами, прийшли семеро з двадцяти шести депутатів. Для проведення голосування треба, мінімум, чотирнадцять.

Це рішення мало стати завершальним у процедурі створення громади. 18 грудня депутати міської ради Кропивницького повинні були ухвалити своє рішення і воно було б остаточним. Після цього громада вважалася б створеною, розповіла Суспільному начальниця міського юридичного управління Марина Смаглюк.

”Ми, в принципі, дійшли до останнього етапу в процесі створення громади. Свою думку я висловлю депутатам міської ради, слово за ними. Але прийняття рішення з нашого боку не буде логічним, якщо селищна рада його не погодила. Все потрібно робити послідовно – спочатку селище, потім місто”.

Новенці, які підтримують його приєднання до Кропивницького, зібрались біля приміщення селищної ради. За словами жительки селища Нове Валентини Рябової, депутати навмисно не з’явились на засідання сесії.

”Вони не хочуть голосувати за приєднання. На останній сесії народ вирішив вимагати проголосувати, вони – просто вирішили не прийти. Вони вирішують власні бізнесові інтереси. Хтось не встиг щось приватизувати, адже мораторій Київ наклав, або ще якась причина”.

Зайшовши до приміщення, люди вимагали зібрати депутатів, щоб провести сесію. Селищний голова Сергій Денисенко сказав, що всіх депутатів попередили про засідання.

”Частина депутатів, мабуть, не хоче цього приєднання. Депутати були проінформовані мною, секретарем ради. Писали, телефонували. Прийшли семеро. Інші, судячи з усього, проігнорували”.

Секретарка селищної ради Ірина Огаль повторно телефонувала відсутнім депутатам. Їх телефони були відключені. Присутні депутати говорити на камеру відмовились. Чекали на відсутніх депутатів дві години. Потому жителі селища почали збирати підписи про недовіру новенським депутатам.

За словами жительки селища Аліни Дзендзелюк, 18 грудня представники громади приїдуть на засідання сесії в Кропивницький. На цю ж дату, як повідомив Суспільному селищний голова Сергій Денисенко, перенесли засідання сесії і в Новому.

На початок