Книгу, яку написав Максим Кривош, досліджують психіатри та слідчі

Книгу, яку написав Максим Кривош, досліджують психіатри та слідчі

Книгу, яку написав Максим Кривош, досліджують психіатри та слідчі
. Суспільне Волинь

Книгу 2014-го року видавництва, автором якої є Максим Кривош, відправили на експертизу. Про це під час брифінгу повідомив начальник слідчого відділу СБУ Волині Олександр Хитрик.

Як пояснюють слідчі, досліджуючи книгу Кривоша, можна краще зрозуміти мотиви злочину та психічний стан чоловіка під час захоплення заручників та підготовки до терористичного акту.

Зі слів Олександра Хитрика, слідчі вилучили усі екземпляри книги, які були знайдені у помешканні Максима Кривоша. У бібліотеках книги лишилися у вільному доступі.

Нагадаємо, книгу під назвою "Філософія злочинця" Максим Кривош написав 2014-го. У ній розповідав про своє бачення світу та тюремне ув'язнення. Свою книгу чоловік, який захопив 21 липня у Луцьку автобус із заручниками, видав у друкарні "Волинь Поліграф".

Як розповіла Суспільному директорка видавництва, книга має 400 примірників. Редагувати власний текст видавництву Максим Кривош тоді заборонив. У друкарні книзі присвоїли бібліотечний код і тепер вона є у Науковій бібліотеці Луцька.

Читайте також "Я не шкодую". Про що говорив на суді Максим Кривош і до чого тут собор"

В СБУ кажуть, нині досліджують також усі заяви, які озвучив Максим Кривош під час обрання йому міри запобіжного заходу у Луцькому міськрайонному суді. Нагадаємо, затриманий за терористичний акт чоловік майже 2 години спілкувався у залі суду із пресою та розповідав про захоплення автобусу із заручниками та свої вимоги.

Що відомо

  • Уранці 21 липня озброєний чоловік захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Захоплений автобус їхав із села Красилівка до міста Берестечко. Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.
  • Чоловік представився правоохоронцям Максимом Плохим, який є автором книги "Філософія злочинця", де він розповідає про життя за ґратами.
  • Насправді чоловіка звати Максим Кривош, він народився 1975 року в Росії, живе в Україні. У минулому Кривош відбув два терміни ув'язнення за незаконне зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизм та вимагання. Журналісти Суспільного знайшли будинок в Луцьку, у якому жив Кривош. Також кореспонденти побували за офіційною адресою, де він прописаний у місті Дубно Рівненської області.
  • Увечері 21 липня президент Зеленський виконав вимогу Кривоша та оприлюднив відеозапис із закликом дивитися фільм "Земляни" 2005 року. Трохи згодом це відео було видалено.
  • Зрештою Кривош погодився звільнити заручників та здався правоохоронцям.
  • 23 липня Луцький міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу Максиму Кривошу – 60 діб під вартою. До наступного засідання чоловік буде у СІЗО.
На початок