У Волинській друкарні розповіли про "Максима Плохого", який захопив заручників у Луцьку

У Волинській друкарні розповіли про "Максима Плохого", який захопив заручників у Луцьку

У Волинській друкарні розповіли про "Максима Плохого", який захопив заручників у Луцьку
. Суспільне Волинь

У Волинській друкарні "ВолиньПоліграф" розповіли про співпрацю з чоловіком, який 21 липня захопив автобус із заручниками. Зі слів директорки друкарні Жанни Гадяк, Максим Кривош 2014-го приніс у видавництво свою книгу.

Чоловік назвав книгу "Філософія злочинця". Вона була надрукована у 400 примірниках. У книзі описується перебування автора в місцях позбавлення волі.

"Ми у ній нічого не знайшли забороненого", – розповіла директорка друкарні.

Самого ж чоловіка працівники видавництва пам'ятають досі: "Чоловік кремезний, великий. Від нього віяло страхом", – каже Гадяк.

Редагувати власний текст видавництву Максим Кривош тоді заборонив. У друкарні книзі присвоїли бібліотечний код і тепер вона є у Науковій бібліотеці Луцька.

Зі слів директорки, Максим Кривош справив на працівників враження людини, якій "потрібно допомогти висловитися". Після друку свою книгу він розіслав у низку бібліотек України. Зі слів Гадяк, багато примірників є за кордоном, зокрема в США.

Нагадаємо, чоловік, який представився Максимом Плохим і захопив у Луцьку автобус із пасажирами, насправді виявився 45-річним Максимом Кривошом. Наразі відомо, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності та сидів у в'язниці. Зі слів його рідних він конфліктна особа.

Читайте також: "Надивившись бойовиків, вирішив стати крутим". Що відомо про "Максима Плохого"

Станом на 19:00 від 10 до 20 заручників досі перебувають в автобусі. Суспільне веде текстову трансляцію подій з Театрального майдану Луцька. Наразі у Луцьку перебуває міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

На початок