Дизайн, саунд-дизайн, театр вільного руху, інновації: в Чернігові запрацював творчий простір для молоді

Дизайн, саунд-дизайн, театр вільного руху, інновації: в Чернігові запрацював творчий простір для молоді

Дизайн, саунд-дизайн, театр вільного руху, інновації: в Чернігові запрацював творчий простір для молоді
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Дизайн, саунд-дизайн, театр вільного руху, інновації і технології, режисура. Всьому цьому чернігівська молодь може безкоштовно навчитися протягом липня у центрі міста. "Спільно Кемп" – це проєкт дитячого фонду ООН "ЮНІСЕФ" та громадської організації "Культурна платформа Закарпаття". Програма розрахована для дітей та молоді віком від 10 до 19 років.

Комунікаційна директорка "Культурної платформи Закарпаття" Яна Полупанова розповіла, що проєкт "Спільно Кемп" реалізують вдруге. Вперше цей простір відкрили рік тому на Закарпатті, щоб об’єднати молодь: місцеву та тим, кому довелося переїхати через війну.

"Ми приїжджаємо, привозимо сучасних прогресивних майстрів, які зараз тут, під час війни, роблять креативну економіку України".
У Чернігові запрацював творчий простір для молоді
Комунікаційна директорка "Культурної платформи Закарпаття" — Яна Полупанова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Одна із задач проєкту, каже жінка, проговорити з підлітками суспільно важливі теми. Але зробити це так, щоб їм було дійсно цікаво.

"Мінна просвіта, культура безпеки, екологія, здорове харчування. І, коли вони звикли, що такі теми доносяться лекціями, у них не питають їхньої думки, а ми кажемо: зараз ми будемо робити квартирник. У нас було відкриття і ми робили квартирник з сучасним музикантом, де він заспівав, побудував з ними розмову про якісь важливі речі. А потім вони разом склали пісню про мінну просвіту".

У Чернігові запрацював творчий простір для молоді
У Чернігові запрацював творчий простір для молоді. ФОТО: Суспільне Чернігів

Один із менторів проєкту – Артем Назаренко родом із Чернігова. Тут вчить молодь саунд-дизайну та музикуванню.

За його словами, є багато дітей, які роблять кавери та свої пісні. І вони не знають, як це записати.

"Я тут для того, щоб допомогти їм розкрити цю свою креативність, записати. Інші ментори допомагають їм, як це викласти правильно, щоб це набирало перегляди. Ще одні розповідають, як комунікувати зі своєю аудиторією".
У Чернігові запрацював творчий простір для молоді
Один із менторів проєкту – Артем Назаренко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чернігівка Яніна Меженна говорить: прийшла сюди, бо любить проводити вільний час активно.

"У мене дуже багато вільного часу на літніх канікулах і я не хочу сидіти в телефоні чи просто лежати. Я вже була на музикуванні, у нас була співачка з групи «Тонка». Вона нам розповідала, як створювати свою пісню, записували різні звуки".

В Чернігові запрацював творчий простір для молоді
Чернігівка — Яніна Меженна. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Спільно Кемп" працюватиме у Чернігові в сквері Богдана Хмельницького до 23 липня – щодня з 12:00 до 20:00. Заходи безкоштовні, та на них потрібна попередня реєстрація, каже Яна Полупанова. Вся програма розпланована відповідно до двох вікових груп: 10-14 та 15-19 років. Протягом цього місяця організатори також планують відвідати Ніжин та Прилуки.

Дивіться у сюжеті:

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок