Європейські ігри
Європейські ігри
Олександр Хижняк вийшов до фіналу Європейських ігор-2023 у боксі

Олександр Хижняк вийшов до фіналу Європейських ігор-2023 у боксі

Олександр Хижняк вийшов до фіналу Європейських ігор-2023 у боксі
. Олександр Хижняк на Європейських іграх-2023. Фото: European Games 2023

Хижняк – єдиний українець, кому вдалося пробитися до фіналу змагань.

Віцечемпіон Олімпійських ігор і чемпіон світу Олександр Хижняк удруге поспіль боротиметься за "золото" Європейських ігор. Він став єдиним представником збірної України, який дійшов до цієї стадії на Іграх-2023 у польському Кракові. Медаль і олімпійську ліцензію він гарантував ще у чвертьфіналі, а тепер забезпечив собі щонайменше "срібло".

Українець виступає у ваговій категорії до 80 кг. На шляху до цього етапу Хижняк упевнено здолав цьогорічного бронзового призера чемпіонату світу й чемпіона Європи, грузина Георгія Кушиташвілі, чемпіона Європи серед молоді Міхаїла Цамалідіса з Греції та ірландця Келіна Кессіді.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Європейських ігор в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

У бою за вихід до фіналу Хижняк зустрівся з бронзовим призером чемпіонату світу-2021, італійцем Сальваторе Кавальяро. Саме з ним українець бився у фіналі минулих Європейських ігор-2019 і тоді переміг з рахунком 5:0. З таким самим результатом завершився їхній поєдинок у півфіналі Євро-2017.

Цього разу Хижняку знову вдалося здобути перемогу над Кавальяро. В обох стартових раундах суддя починав зворотний відлік після влучних ударів українця, проте Сальваторе продовжував бій. У першому раунді судді одностайно віддали перевагу Олександрові.

У другому Хижняк знову домінував над суперником, завдяки чому повів у поєдинку. Завершальний третій раунд також завершився на користь українця та приніс йому перемогу в бою – 5:0 – і місце у фіналі.

Шлях Хижняка на Європейських іграх-2023

  • 1/16 фіналу: Георгій Кушиташвілі (Грузія) – зупинка бою в третьому раунді
  • 1/8 фіналу: Міхаїл Цамалідіс (Греція) 5:0
  • Чвертьфінал: Келін Кессіді (Ірландія) 3:0
  • Півфінал: Сальваторе Кавальяро (Італія) 5:0

Це буде вже третя медаль Хижняка на рівні Європейських ігор. У 2015-му він став бронзовим призером у Баку, а в 2019-му здобув "золото" в Мінську. Також на рахунку 27-річного Олександра – "срібло" Олімпійських ігор-2020 та "золото" чемпіонатів світу і Європи 2017 року.

На початок