Жорстоке поводження з тваринами: скільки проваджень відкрили на Рівненщині з початку вторгнення

Жорстоке поводження з тваринами: скільки проваджень відкрили на Рівненщині з початку вторгнення

До Національної поліції в Рівненській області від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну надійшло 151 звернення щодо жорстокого поводження з тваринами. З них три матеріали скерували до суду. Такі дані повідомили Суспільному у відповіді на інформаційний запит.

У період з 24 лютого 2022 року по 13 червня 2023 року після усіх звернень правоохоронці розпочали 16 кримінальних проваджень за статтею 299 Кримінального кодексу України. У цій статті є чотири частини, які, залежно від тяжкості злочину, передбачають від одного до восьми років позбавлення волі з конфіскацією тварини.

У відповіді на запит повідомили, що завершили розслідування трьох кримінальних проваджень та матеріали скерували до суду.

У Рівному 6 червня від поранення загинула собака породи вівчарка. Слідчі з’ясували, що із одного з обійсть через відчинену хвіртку вибігла вівчарка та напала на доберманів, які гуляли на повідку разом із господарями. Останній намагався розборонити тварин, але зробити цього не вдалось, відтак він поранив тварину і та померла.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок