Сестра бійця зі Львова заявила про його побиття на полігоні: що відомо

Сестра бійця зі Львова заявила про його побиття на полігоні: що відомо

Доповнено
Сестра бійця зі Львова заявила про його побиття на полігоні: що відомо
. Назар Матвіїшин у Львівському військовому госпіталі. Фото: Facebook\Марта Матвіїшина

У Львівському військовому госпіталі під час операції на апендициті, яку проводили солдату Назару Матвіїшину, лікарі виявили, що пацієнт має травми внутрішніх органів. За словами сестри солдата, його на полігоні побив капітан. Про це написала Марта Матвіїшин на своїй Facebook- сторінці. За цим фактом зареєстрували кримінальне провадження.

За словами Марти Матвіїшин, її брат солдат Назар Матвіїшин кілька днів тому приїхав на ротацію. До Львівського військового госпіталю він потрапив із діагнозом гострий апендицит, проте під час операції лікарі виявили пошкодження внутрішніх органів.

"Капітан мого брата, який служить у військовій частині, побив його, наніс йому такі травми, які, за попереднім аналізом лікаря, могли бути не сумісними з життям. Його рятували, була кровотеча. Як це сталося: у нього на полігоні був конфлікт після того, як вони приїхали зі Сходу. Чому стався конфлікт ми поки з'ясовуємо. Його оперували, зашивали печінку, вона в нього була розбита, всі внутрішні органи побиті", — розповіла у коментарі Суспільному сестра військового Марта Матвіїшин.

Марта Матвіїшин розповідає, написала заяву до військової служби правопорядку. Зараз разом із адвокатом подала запит, аби отримати заключення від лікарів. Додає, що це не перший випадок побиття у цій частині, та інші травмовані, за її словами, передумали про це розповідати.

"Вчора був ще один солдат, який підтверджував, що неодноразово "для профілактики" офіцери та вище командування піднімали на них руку. Сьогодні цей солдат говорить: "Скажи, Назар, що ти впав з другого поверху і забирай заяву", — додає Марта Матвіїшин.

Речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко у коментарі Суспільному повідомила, що за фактом відкрили кримінальне провадження.

"За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень)", – повідомила речниця.

Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі. Наразі встановлюють усі обставини інциденту.

Досудове розслідування здійснюватимуть слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, під процесуальним керівництвом Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Брат Марти Матвіїшин служить в одній із частин Державної прикордонної служби, Суспільне написало запит до Дежприкордонслужби, аби дізнатися їхню позицію. Очікуємо на відповідь.

Авторка: Анастасія Звіробій

На початок