Начальник Тернопільської ОВА прокоментував затримання заступників та відео НАБУ

Начальник Тернопільської ОВА прокоментував затримання заступників та відео НАБУ

Начальник Тернопільської ОВА прокоментував затримання заступників та відео НАБУ
Володимир Труш. Фото: Суспільне Тернопіль

Під час брифінгу начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш прокоментував затримання своїх заступників, обшуки та відео НАБУ.

Як проводилися обшуки НАБУ?

Вчора проведені необхідні слідчі дії по порушеній кримінальній справі НАБУ, військова адміністрація сприяла, працівники сприяли, щодо проведення слідчих дій. Також ми надали ряд документів, які були затребувані працівниками НАБУ. Ми з самого початку говорили, що в нас немає жодної толерантності до таких злочинів, порушень. Звичайно ще немає вироків суддів, ми не можемо коментувати це, бо йде зараз слідство. Це є таємниця слідства, але неважливо, чи ти волонтер, який нечесним чином заробляє кошти, чи ти державний службовець, неважливо. Ми сприяємо НАБУ і слідчим, працюємо з поліцією по викритті таких людей. Щодо вчорашніх подій. Хотів би подякувати працівникам НАБУ, досить толерантно, досить спокійно, проведенні всі слідчі дії, які необхідні були, претензій в нас жодних немає, відповідно в них теж.

Чи маєте ви відношення до цієї справи?

Якби я мав відношення до цієї справи, то я б тут з вами не стояв сьогодні.

Начальник Тернопільської ОВА
Володимир Труш. Фото: Суспільне Тернопіль

Чи знали ви про цю схему?

Якби я знав про цю схему, то я мав би одразу заявити про неї, правильно? І я зараз не готовий говорити про будь-яку схему, бо йде таємниця слідства – раз, друге питання – слідство встановить, хто винен, чи був взагалі цей злочин".

Чи вилучали у вас якісь документи, чи проводили обшуки на робочому місці?

Документів жодних не вилучали. Проводили слідчі дії в багатьох кабінетах і не тільки обласної ради, а й обласної адміністрації. Це звичайна процесуальна дія.

Чи проводилися у вас обшуки вдома?

Проводилися всі необхідні слідчі дії, які були вказані за ухвалами суддів. Я не можу зараз надати перелік, але це буде неправильно, бо це буде розголошення таємниці слідства. Є ухвала суду, вони мали право це робити. В тих, чи інших приміщеннях, які були зазначені в ухвалах суддів.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Нацполіції області Сергій Зюбаненко, начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, начальник обласного управління ДСНС Віктор Маслей
Брифінг. Фото: Суспільне Тернопіль

Чи відстороненні ваші заступники?

Мої заступники, якщо ми ведемо про двох заступників, які скажімо були фігурантами, вони з березня місяця не виконують і не мають трудових відносин жодних з військовою адміністрацією. Вони на сьогодні є військовослужбовцями і вони є в ЗСУ. Тому жодних відносин з військовою адміністрацією, чи на вчорашній день, чи на місяць тому, не було. З березня місяця.

Що ви можете сказати щодо відео, опублікованого НАБУ, де є начебто натяки про вашу причетність?

Дивіться, начебто натяки я не буду коментувати, ви можете звернутись в пресслужбу НАБУ, вони вам дадуть вичерпну відповідь.

Що відомо про перевірки в Тернопільській обласній раді та затримання

Читайте також

На початок