Батькам загиблих підлітків дозволили побачити тіла дітей та організувати прощання — очільниця Бердянської МВА

Батькам загиблих підлітків дозволили побачити тіла дітей та організувати прощання — очільниця Бердянської МВА

Похоронять загиблих у Бердянську підлітків
Микита Ханганов та Тігран Оганнісян. Фото: Медійна ініціатива за права людини

Батькам загиблих підлітків, яких росіяни вбили у Бердянську дозволили побачити тіла дітей та організувати прощання.

Про це у коментарі Суспільному повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

"У четвер, 29 червня, в Бердянську відбудеться прощання з Микитою Хангановим та Тіграном Оганнісяном 11:00 - прощання з Микитою. 12:00 - прощання Тіграном. Попрощатися з хлопцями можна буде в храмі Святого Миколая (Мелітопольське шосе, 56)."

Що відомо про вбивство Оганнісяна та Ханганова

Раніше стало відомо, що у тимчасово окупованому місті Бердянськ у Запорізькій області, російські військові, ймовірно, вбили двох підлітків, які нібито займалися партизанською діяльністю.

Хлопцям загрожувало до 20 років ув’язнення. Росіяни стверджували, що нібито він та його також 16-річний товариш готували диверсію на мелітопольській залізниці. Зазначається, що обвинуваченню передували знущання, затримання та жорстокі катування дітей та їхніх рідних.

Про вбивство підлітків також заявив представник окупантів на окупованій частині Запорізької області Володимир Рогов.

"У результаті злагоджених та оперативних дій правоохоронних органів терористів було блоковано та знищено. Нині відомо, що одним із них був раніше затримуваний за антиросійську діяльність Тігран Оганнісян", — йдеться у дописі Рогова.

Координаторка Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова зазначила, що кілька днів тому за хлопцями приїжджав слідчий з озброєним конвоєм, але тоді їм вдалося втекти. Та в день перед вбивством вони відмічались в окупаційній поліції. Росіяни кажуть, що хлопці напали на поліцейських і внаслідок перестрілки їх убили.

Вона зауважила, що українські правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом вбивства дітей.

26 червня міська військова адміністрація тимчасово окупованого Бердянська підтвердила, що Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова вбили росіяни.

27 червня очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна повідомила, що батькам загиблих підлітків, яких росіяни вбили у Бердянську ще не дали подивитися на тіла їхніх дітей.

15 червня цього року Європарламент вимагав від російської влади припинити процес проти Тіграна Оганнісяна і Микити Ханганова і дозволити їм виїхати на контрольовану Україною територію.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок