Альтанки та їдальня — незаконні: суд вдруге прийняв рішення щодо бази відпочинку біля Рівного

Альтанки та їдальня — незаконні: суд вдруге прийняв рішення щодо бази відпочинку біля Рівного

Альтанки та їдальня — незаконні: суд вдруге прийняв рішення щодо бази відпочинку біля Рівного
. За версією слідства, товариство незаконно облаштувало пляж та збудувало приміщення/Фото: list.in.ua

Північно-західний апеляційний господарський суд визнав незаконною реєстрацію їдальні та понад пів сотні альтанок на базі відпочинку неподалік Рівного. Про це 27 червня повідомили у пресслужбі обласної прокуратури. Йдеться про комплекс "Сен-Тропе" за 15 кілометрів від обласного центру, апеляцію подавали його власники.

Таким чином суд вдруге підтримав позицію прокуратури, яка наполягає, що база відпочинку у селі Боянівка зведена незаконно. В апеляції погодились зі скасуванням рішення виконкому Заборольської сільської ради та державного реєстратора про реєстрацію та присвоєння поштової адреси приміщенню їдальні.

"На підставі рішення виконкому Заборольської сільської ради 2016 року державним реєстратором внесено зміни щодо речових прав товариства на об’єкт нерухомості в частині його площі, адреси та місця розташування. Проте, земельна ділянка передавалась в оренду без жодних споруд, і ніяких погоджень на їх зведення орендодавець не надавав", — повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Відтак, зазначають у прокуратурі, їдальня та 54 альтанки, які пізніше з’явились на земельній ділянці — збудовані незаконно. Також, прокурори виявили суперечності між заявленими та зареєстрованими речовими правами на нерухоме майно, що також є підставою для скасування реєстрації.

Як уточнила речниця прокуратури, у справі, що стосується бази відпочинку, є кілька позовів. Той, що стосується розірвання договору оренди і знесення будиночків, на розгляді в апеляційному суді.

Після другого апеляційного суду представники бази відпочинку можуть звернутись до Верховного Суду.

Що відомо про базу відпочинку

З 2022 року прокуратура вимагала знести цю базу відпочинку, а землі під нею повернути у власність сільської ради. Вона звернулася до Господарського суду Рівненської області щодо розірвання договорів оренди та знесення самовільно збудованих будівель.

За інформацією прокуратури, у 2012 році приватне товариство на 49 років орендувало майже 90 га землі водного фонду для рибогосподарських потреб поблизу села Олександрія Рівненського району.

Однак, за даними правоохоронців, орендар порушив умови договору та без дозволу звів на цій землі:

  • базу відпочинку "Сен-Тропе";
  • забудував прибережну смугу;
  • облаштував пляж в охоронній зоні газопроводу.

Журналісти Суспільного звертались до власника бази Андрія Ботвінчука, він коментувати ситуацію відмовився.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок