У Кропивницькому протестували проти введення режиму перемир’я на Донбасі

У Кропивницькому протестували проти введення режиму перемир’я на Донбасі

У Кропивницькому протестували проти введення режиму перемир’я на Донбасі
.

У Кропивницькому відбулась акція проти введення режиму перемир’я на Донбасі, який почав діяти 27 липня. Про це Суспільному розповів організатор протесту Дмитро Сінченко. Учасники акції вважають введення перемир’я злочином, відповідну заяву написали в Службу безпеки України.

Розпочалась акція на площі Героїв Майдану. Через пів години учасники пішли до обласного управління СБУ. Згідно заяви, яку несли для реєстрації, за словами Дмитра Сінченка, мають відкрити кримінальне провадження.

”Ми вимагаємо згорнути ганебну політику капітуляції і припинити те що зараз називають перемир’ям. По факту, це відступ українського війська. Українським військовим забороняють захищатися тощо”.
Розпочалась акція на площі Героїв Майдану. Через пів години учасники пішли до обласного управління СБУ
Розпочалась акція на площі Героїв Майдану. Через пів години учасники пішли до обласного управління СБУ.

Заяву в СБУ зареєстрували.

Акція тривала годину. Участь у ній, за підрахунками організатора, взяли 70 людей. Інспектор управління поліції діалогу Володимир Місянович розповів, що на акцію прийшли 40 учасників, порушень не було.

Що відомо

  • 22 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи, до якої входять Україна, Росія та ОБСЄ, домовились про припинення вогню на Донбасі. Відповідно до домовленості, забороняють стріляти, проводити розвідку та використовувати літальні апарати.
  • В Організації з безпеки та співробітництва в Європі пояснили, що передбачає посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення.

Читайте також

На початок