Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Вигравати та йти далі". Півзахисник Брагару оцінив перемогу України на старті молодіжного Євро

"Вигравати та йти далі". Півзахисник Брагару оцінив перемогу України на старті молодіжного Євро

Ексклюзивно
"Вигравати та йти далі". Півзахисник Брагару оцінив перемогу України на старті молодіжного Євро
. Максим Брагару. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар півзахисника України U21 для Суспільне Спорт.

Збірна України розпочала виступи на молодіжному чемпіонаті Європи. У першому турі українці обіграли команду Хорватії U21 - 2:0.

На матч проти Хорватії Україна вийшла не в оптимальному складі. Крім Георгія Судакова, який за два дні перед тим грав матч у складі національної збірної України проти Мальти, головний тренер "синьо-жовтих" Руслан Ротань не міг розраховувати на півзахисника Михайла Мудрика та форварда Владислава Ваната, що підходили до турніру з ушкодженнями.

Найбільші проблеми у складі Україна U21 отримала зліва в атаці. Крім Мудрика, не зміг вийти в основі на цей матч й Георгій Судаков, тож Руслан Ротань випустив на цій позиції півзахисника Максима Брагару.

Для Брагару матч проти Хорватії U21 став лише другим, у якому він вийшов в основному складі молодіжної збірної. А загалом ж 20-річний півзахисник лише уп'яте зіграв поєдинок за Україну U21.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт півзахисник України U21 розповів про те, як саме склався для нього поєдинок проти Хорватії U21 та які очікуванні він має від наступної гри проти Румунії.

  • Про матч проти Хорватії U21

"На матч із Хорватією було завдання грати в трикутнику, просити відкриватись «за спину», грати більше «на балансі», виконувати свої завдання.

Самопочуття дуже добре, хоч учора був важкий матч. Головне – що ми виграли його, дуже важлива перемога в першій же грі. Десь було, можливо, хвилювання. Сьогодні працюємо на відновлення, працюємо далі, адже 24-го червня вже наступний матч. Як тренуватись у цю спеку? Ну як… Треба працювати. Як інакше?"

  • Про відновлення після гри проти Хорватії U21

"По-перше, треба дуже добре відновитись, часу дуже мало. Гру з румунами, звісно, треба так само вигравати і йти далі. На кожен матч треба ставити максимальні завдання та вигравати".

  • Про наступний матч України на Євро-2023

"Так, поки що не розбирали румунів. Але вчора була гра з Іспанією, ми не будемо робити [передчасних] висновків, адже знаємо, що буде важкий матч. Вони налаштовуються на нас дуже сильно, адже в них немає виходу".

Матч Україна - Румунія на молодіжному чемпіонаті Європи відбудеться у суботу, 24 червня.

Хто такий Максим Брагару?

  • 20-річний півзахисник молодіжної збірної України, що виступає за "Чорноморець".
  • Брагару взяв участь у чотирьох поєдинках відбору на молодіжне Євро, лише в одному з них виходив у стартовому складі команди.
  • У сезоні 2022/23, виступаючи за "Чорноморець", Брагару зіграв у 29 з 30 поєдинках, відзначився двома голами.
На початок