Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Навіть не було інформації про цю команду". Данило Сікан - про гол та підготовку до гри проти Хорватії U21

"Навіть не було інформації про цю команду". Данило Сікан - про гол та підготовку до гри проти Хорватії U21

"Навіть не було інформації про цю команду". Данило Сікан - про гол та підготовку до гри проти Хорватії U21
. Данило Сікан. Фото: Getty Images

Ексклюзивний коментар форварда України U21 для Суспільне Спорт.

Збірна України з футболу розпочала виступи на молодіжному чемпіонаті Європи. У першому поєдинку українці обіграли Хорватію U21 з рахунком 2:0.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор фінальної частини Євро-2023 U21. Дивіться усі матчі наживо на сайті Суспільне Спорт з 21 червня до 8 липня. Трансляція також буде доступна в ефірі місцевих телеканалів Суспільного Мовлення.

Українці вразили ворота хорватів у кожному таймі. Рахунок відкрив Олексій Кащук, який ж асистував Данилові Сікану на початку другої половини зустрічі.

Після стартового поєдинку на молодіжному Євро форвард Данило Сікан дав ексклюзивний флешкоментар для Суспільне Спорт, у якому оцінив перемогу, а також розповів деталі підготовки до Хорватії U21.

  • Про гол у матчі проти Хорватії U21

"Звичайно. Кожен гол, гольовий момент, дає впевненість мені і команді. Для нас головне результат, ми його здобули".

  • Про підготовку до матчу проти Хорватії U21
"Так, може бути. До гри у нас не було навіть інформації про цю команду, в неї змінився тренер. Вони не зіграли жодного матчу, навіть на передматчеве тренування не приїхали. Нам було складно щось дізнатися про суперника, як вони гратимуть, який буде склад і як нам впоратися з цією командою. Ми розбирали більш індивідуально гравців, відео з клубів. Якось брали з цього моменти і складали разом цю команду".
  • Про тиск від гри у стартовому складі

"Тиск відповідальності завжди буде, бо коли виходиш у старті, то береш відповідальність за цю позицію. Бо ти частина команди, і на полі маєш викладатися на 100%. Це стосується кожного, навіть якщо поза заявкою - маєш викладатися на 100%".

  • Що означає перемога проти Хорватії U21

"Ми всі розуміємо, що найголовніше - перемога для України та ЗСУ. Бо у нашій країні йде війна, і ми хочемо допомогти нашій країні емоціями, щоб зробити легше нашим бійцям. І просто подякувати їм, що вони нас обороняють".

Хто такий Данило Сікан

  • Данило Сікан – 22-річний форвард "Шахтаря" та молодіжної збірної України.
  • У сезоні 2022/23 Сікан зіграв 33 матчі за "Шахтар" в усіх турнірах, у яких забив дев'ять м'ячів.
  • За збірну України Сікан дебютував у вересні 2021 року. Загалом на його рахунку шість поєдинків за національну команду, один гол. Перед цим нападник також став чемпіоном світу у складі України U20.
  • У межах відбору на молодіжний чемпіонат Європи-2023 Сікан зіграв в обох поєдинках плей-оф проти Словаччини U21, у вирішальній грі відзначився хет-триком.

Наступний матч Україна U21 проведе проти Румунії U21 у суботу, 24 червня.

На початок