Шмигаль: "Звільнена територія становить понад 113 квадратних кілометрів"

Шмигаль: "Звільнена територія становить понад 113 квадратних кілометрів"

Денис Шмигаль під час Конференції з відбудови України у Лондоні, 21 червня 2023 року
. Денис Шмигаль під час Конференції з відбудови України у Лондоні, 21 червня 2023 року. Фото: АР

За останні два тижні українська армія звільнила вісім сіл в Україні. Звільнена територія становить понад 113 квадратних кілометрів. Про це журналістам на полях Конференції з відновлення України у Лондоні розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідаючи на запитання про контрнаступ Шмигаль нагадав про заяву президента України, що контрнаступ — це не голлівудське кіно і не легка прогулянка. Він пояснив, що контрнаступ — це ряд військових дій. Іноді це наступ. Іноді це оборона. Іноді це можуть бути тактичні моменти.

“На жаль, під час нашої підготовки до цього контрнаступу, готувалися і росіяни. Багато мінних полів уповільнюють наш рух. Але за останні два тижні українська армія звільнила вісім сіл в Україні. Звільнена територія становить понад 113 квадратних кілометрів. Це величезна територія”, — сказав глава уряду.

Він розповів, що українські сили просуваються вперед на сім кілометрів, тобто в глибину фронту на окупованій ділянці.

“Отже, ми маємо хороші результати, але всі ми повинні розуміти, що кожне життя для нас дуже важливе. Тому ми не будемо тягнути свій народ у вогонь цієї війни, як це роблять росіяни”, — сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що російська армія не цінує людське життя. Натомість Україна воює за стандартами НАТО. За його словами, Україна рятує кожного солдата, і буде проводити дуже розумні наступальні операції, тому це може зайняти час.

“Але ми маємо намір рухатися вперед. Рухаємося вперед з контрнаступом. Ми всі повинні мати терпіння, і ми побачимо результати, я впевнений. І ми всі абсолютно оптимістично налаштовані на звільнення всіх наших земель, окупованих росіянами”, — сказав Шмигаль.

На початок