Через припарковані автомобілі вулицями Кропивницького не можуть проїхати комунальні автобуси

Через припарковані автомобілі вулицями Кропивницького не можуть проїхати комунальні автобуси

Через припарковані автомобілі вулицями Кропивницького не можуть проїхати комунальні автобуси
.

У Кропивницькому на вузьких вулицях не можуть проїхати комунальні автобуси. Причина – припарковані поруч автомобілі, розповів Суспільному водій автобуса комунального підприємства "Електротранс" Євгеній Фундерат.

Маршрут № 111 пролягає вулицею Чорновола. З обох боків припарковані автомобілі. "Проїхати дуже тяжко, іноді неможливо. Іноді стою до 15 хвилин, зв’язуюсь з диспетчером що я не можу проїхати".

Водійка легкового автомобіля Олена Ляшенко припаркувалась на вулиці Чорновола. Говорить: про те, що тут їздять автобуси не знала. "Мені не відомий жоден маршрут, який пролягає через цю вулицю, якщо дійсно це має місце, то нехай вирішує це міська влада. Хай встановлюють відповідні знаки обмеження паркування по всій вулиці".

По праву сторону вулиці паркуватись можна відповідно до пункту 15. 9 правил дорожнього руху, пояснює поліцейський Сергій Бабенко. "Забороняється зупинка ближче 10 метрів від пішохідних переходів, від перехресть та в’їздів до прилеглих територій. З початку року за порушення правил зупинки-стоянки склали 708 постанов про адміністративне правопорушення".

Євгеній Фундерат розказує, що важко заїхати на зупинку біля Центрального ринку. "Іноді неможна виїхати із зупинки, хоч би десять метрів давали нам пустоти для маневру".

Водій Віктор Дубинець припаркувався біля Центрального ринку. Вважає, правил не порушує. "Від знаку зупинки потрібно десять метрів. Зранку немає де стати, став, аварійку ввімкнув, розвантажив товар, і поїхав".

За порушення правил зупинки чи стоянки передбачений штраф 255 гривень, говорить Сергій Бабенко. "По праву сторону забороняється паркування, там встановлено дорожній знак "Зупинку заборонено" з табличкою 30 метрів. На даному відрізку є в’їзд до прилеглої території, знову ж таки, 10 метрів до і після в’їзду паркування забороняється, далі ми вже бачимо дорожній знак "Нерегульований пішохідний перехід", також 10 метрів від дорожнього знаку по обидві сторони паркування забороняється. Далі встановлено дорожній знак "Зупинка громадського транспорту", тут забороняється паркування ближче 30 метрів в обидва боки".

Таким чином по праву сторону вулиці дозволене паркування для двох-трьох машин.

Диспетчерка підприємства "Електротранс" Ольга Томченко розповідає, що водії, які не можуть проїхати вулицею через припарковані автомобілі, телефонують у диспетчерську тоді, коли громадськоий транспорт затримується на 15 хвилин і більше. "Буває і два, і три рази на день".

Заступник директора підприємства Валерій Музичук пояснює: змінити маршрут автобусів так, щоб не їхати вузькими вулицями, не можна. "Якщо переводити весь транспорт з Чорновола, з Шульгіних на вулицю Перспективну, вона буде настільки загружена шо не проїхати буде, не пройти".

Заступник міського голови Олександр Вергун говорить, парковок у центрі міста достатньо. "Це культура наших водіїв, не звикли водії користуватись парковками стаціонарними. Є в центральній частині три парковки: одна саме на вулиці Пашутинській, в районі магазина Сільпо, в нижній частині цієї вулиці, дуже велика парковка, вміщує не одну сотню автомобілів, але вона пуста".

Вергун вважає, що потрібно збільшити штрафи за неправильне паркування водіїв.

Читайте також

На початок