Європейські ігри
Європейські ігри
Українські веслувальники пройшли до п'яти фіналів на Європейських іграх-2023

Українські веслувальники пройшли до п'яти фіналів на Європейських іграх-2023

Українські веслувальники пройшли до п'яти фіналів на Європейських іграх-2023
. Людмила Лузан. Фото: ICF – International Canoe Federation

Українські каноїсти й байдарочники вийшли до двох фіналів напряму й вибороли місця ще в трьох через півфінали.

Збірна України з веслування на байдарках і каное взяла участь у перших кваліфікаційних заїздах на Європейських іграх-2023, що тривають у польському Кракові. "Синьо-жовті" змагалися в п'яти дисциплінах на дистанції 500 метрів, у кожній з яких команди з найкращими результатами могли відібратися до фіналів напряму, а решта мала додаткову спробу в півфіналах.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Європейських ігор в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на регіональних телеканалах Суспільного.

Українським веслувальникам вдалося одразу кваліфікуватися до двох фінальних заїздів: у чоловічих байдарках-четвірках і жіночих каное-двійках, в обох показавши другий результат у своїх заїздах.

У байдарках місце у фіналі здобули чинні бронзові призери чемпіонату світу Дмитро Даниленко, Олег Кухарик, Іван Семикін та Ігор Трунов, які подолали дистанцію за 1:21.268 хвилини, поступившись 0.03 секунди екіпажу з Угорщини.

Дворазова призерка Олімпійських ігор-2020 Людмила Лузан у дуеті з новою партнеркою Валерією Теретою повторила досягнення колег у каное-двійці. Пара стала другою з 1:59.152 хвилини, пропустивши вперед Іспанію.

З другої спроби до фіналу також пройшла байдарка-четвірка Наталії Докієнко, Діани Танько, Інни Грищун і Ганни Павлової, які були четвертими в попередньому заїзді, але посіли прохідну другу позицію в півфіналі: після Португалії.

Останнє можливе місце у фіналі вирвав дует каноїстів Віталія Вергелеса та Андрія Рибачка. Вони були п'ятими у кваліфікації, але в півфіналі замкнули топ-3 позаду Угорщини та Молдови.

Байдарка-двійка Олега Кухарика та Ігоря Трунова була четвертою у кваліфікаційному заїзді, проте змогла пробитися до фіналу A, посівши друге місце у своєму півфіналі: фотофініш показав, що їх випередили німці.

Веслування на байдарках і каное: результати українців у перших кваліфікаційних заїздах

Вийшли напряму до фіналу

  • Байдарки-четвірки, 500 м (чоловіки): Дмитро Даниленко, Олег Кухарик, Іван Семикін та Ігор Трунов – друге місце в заїзді (1:21.268 хв).
  • Каное-двійки, 500 м (жінки): Людмила Лузан та Валерія Терета – друге місце в заїзді (1:59.152 хв).

Вийшли до фіналу після 1/2

  • Байдарки-четвірки, 500 м (жінки): Наталія Докієнко, Діана Танько, Інна Грищун та Ганна Павлова – четверте місце в попередньому заїзді (1:34.699 хв), друге – у півфіналі.
  • Каное-двійки, 500 м (чоловіки): Віталій Вергелес та Андрій Рибачок – п'яте місце в попередньому заїзді (1:44.244 хв), третє – у півфіналі.
  • Байдарки-двійки, 500 м (чоловіки): Олег Кухарик та Ігор Трунов – четверте місце в попередньому заїзді (1:31.047 хв), друге – у півфіналі.
На початок