У Львові прощаються із захисниками Ігорем Дашком та Василем Грицьківом

У Львові прощаються із захисниками Ігорем Дашком та Василем Грицьківом

У Львові прощаються із захисниками Ігорем Дашком та Василем Грицьківом
. Фото Романа Каймана, ілюстративне

У Львові 21 червня прощаються із військовослужбовцями Ігорем Дашком та Василем Грицьківом. Чоловіки загинули на війні з Росією. Їх поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону Василя Грицьківа розпочався об 11:00 у Гарнізонному храмі, за пів години, об 11:30, відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

У Львові прощаються із захисниками Ігорем Дашком та Василем Грицьківом
Військовослужбовець Василь Грицьків. Фото: Львівська міська рада

Вались Грицьків народився у Львові. Після закінчення школи служив прикордонником. Потім працював у приватних охоронних компаніях.

"Був затятим спортсменом, захоплювався стрибками з парашутом, бігом, боксом та плаванням. Обожнював тварин та квіти, створив власний фруктовий сад", — розповіли у пресслужбі Львівської міськради.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровільно пішов захищати Україну. Служив на Харківщині та Донеччині у складі 125 окремої бригади ТрО регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони ЗСУ.

Василь Грицьків загинув 15 червня 2023 року. Йому було 55 років. В чоловіка залишились дружина, двоє синів, онук, мама, сестра і двоє братів.

У Львові прощаються із захисниками Ігорем Дашком та Василем Грицьківом
Військовослужбовець Ігор Дашко. Фото: Львівська міська рада

Чин похорону Ігоря Дашка розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі, о 14:30 на площі Ринок відбудеться міська церемонія прощання.

Ігор Дашко народився і місті Самбір, що на Львівщині. Здобував освіту за напрямом підготовки "Філологія" у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Згодом закінчив Приазовський державний технічний університет у Маріуполі за спеціальністю "Інтелектуальна власність".

У 1999 році вступив до лав прикордонників. Служив у Донецьку та Маріуполі, у 2011-2022 роках проходив службу у Західному регіональному управлінні ДПСУ. Згодом обіймав посаду заступника начальника відділу кримінального аналізу та інформаційно-аналітичного забезпечення 1 прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Виконував бойові завдання у зоні проведення ООС.

Із початком повномасштабного вторгнення вирушив захищати Україну на Схід. Полковник Ігор Дашко загинув 9 квітня 2022 року у бою у Маріуполі, підірвавши себе гранатою, щоб не дати росіянам захопити місцеву радіостанцію. Йому було 44 роки.

"Останніми його словами були "Слава Україні!", — йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

За особисту мужність і героїзм Президент України присвоїв Ігорю Дашку звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно).

У чоловіка залишились дружина, донька та брат.

На початок