Франківці долучилися до Всеукраїнської акції “Захистимо Армію”

Франківці долучилися до Всеукраїнської акції “Захистимо Армію”

Франківці долучилися до Всеукраїнської акції “Захистимо Армію”
. Суспільне Карпати

27-го липня на Вічевому майдані Івано-Франківська відбулася Всеукраїнська акція “Захистимо Армію”. Близько 50-ти учасників зібралися на головній площі, щоб продемонструвати свою позицію з приводу чергового встановлення "режиму тиші" на Сході в зоні проведення ООС.

Організували акцію громадські організації та військовослужбовці. Підтримати захисників України вийшли і небайдужі іванофранківці.

Франківці долучилися до Всеукраїнської акції “Захистимо Армію”
Франківці долучилися до Всеукраїнської акції “Захистимо Армію”. Суспільне Карпати

Люди виступають за захист української армії від намагань її послабити напередодні масштабних військових навчань Рociї, які та планує провести на території поблизу українських кордонів. Також вимагають припинити капітуляцію перед ворогом через припинення вогню в зоні ООС.

"Сім років наша армія нас захищала і берегла. Зараз бійці опинилися в умовах фактичної здачі. Я прийшла їх підтримати, постояти і сказати, що ми безмежно вдячні" - каже учасниця акції.

Громадяни тримають плакати: "Не здавай Україну - не підписуй собі вирок", "Вимагаємо державної позиції, а не подарунків від ворога" тощо.

Правоохоронці стежили за порядком під час акції.

Що відомо

  • 22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції, на якому учасники домовились про всеосяжне припинення вогню на Донбасі.
  • В Організації з безпеки та співробітництва в Європі пояснили, що передбачає посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення. Це, зокрема, заборона на наступ, застосування вогню, розміщення важкого озброєння в населених пунктах.
  • Російські окупанти від початку доби 27 липня вже кілька разів порушили режим повного і всеосяжного припинення вогню. Про це повідомив командувач операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко під час брифінгу.

На початок