Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Боюся, що через пару місяців втрачу себе". Ілля Забарний пояснив, чому не зіграє за Україну на Євро U21

"Боюся, що через пару місяців втрачу себе". Ілля Забарний пояснив, чому не зіграє за Україну на Євро U21

Ексклюзивно
"Боюся, що через пару місяців втрачу себе". Ілля Забарний пояснив, чому не зіграє за Україну на Євро U21
. Ілля Забарний. Фото: AP Photos

Ексклюзивний коментар Іллі Забарного для Суспільне Спорт.

Збірна України з футболу закінчила червневий відрізок поєдинків у відборі на Євро-2024. Після перемоги над Північною Македонією українці обіграли команду Мальти - 1:0.

В усіх трьох поєдинках, які збірна України провела у червні, взяв участь центральний 20-річний захисник Ілля Забарний. У матчі проти Північної Македонії футболіст відзначився забитим м'ячем, після чого провів гру "на нуль" проти Мальти.

Матчі відбору на Євро-2024 могли стати не заключними для Забарного у сезоні. З 21 червня розпочинається молодіжний чемпіонат Європи, на якому виступить Україна U21, однак центральний захисник не потрапив до заявки команди.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор фінальної частини Євро-2023 U21. Дивіться усі матчі наживо на сайті Суспільне Спорт з 21 червня до 8 липня. Трансляція також буде доступна в ефірі місцевих телеканалів Суспільного Мовлення.

До поєдинку проти Мальти ані Забарний, ані головний тренер України U21 Руслан Ротань не пояснювали причини пропуску футболістом континентального турніру. При цьому тренер національної команди Сергій Ребров відзначав, що був готовий до від'їзду гравця після матчу проти Мальти.

Як Ілля Забарний пояснив причину непотрапляння до складу України U21 на Євро-2023

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Забарний відзначив, що рішення прийняв, зважаючи на майбутню підготовку до сезону у складі англійського "Борнмута". Уже 13 липня у клубу АПЛ заплановано перший товариський матч проти шотландського "Хіберніана".

Забарний наголосив, що турбувався щодо відсутності паузи перед наступним сезоном у разі виступу за молодіжну збірну України.

"Молодіжку буду підтримувати. Шкода, що не поїду. Розумію, що якщо поїду, проведу там багато матчів і одразу після цього поїду на збори — в мене буде сезон дуже важкий, після травми дуже важко. Боюся, що через пару місяців втрачу себе. Тому маю відновитися та з новими силами допомагати клубу та національній збірній".

Початок 2023 року Забарний пропустив через травму гомілки. У цей ж період футболіст перейшов з "Динамо" у "Борнмут", у складі якого дебютував лише у квітні.

Після матчу проти Мальти головний тренер збірної України Сергій Ребров також повідомив про травму півзахисника Михайла Мудрика, через яку півзахисник ризикує пропустити молодіжний чемпіонат Європи.

Ілля Забарний: що відомо

  • До фінальної заявки України U21 на Євро-2023 потрапили чотири футболісти з національної команди: голкіпер Анатолій Трубін, півзахисники Георгій Судаков та Михайло Мудрик, форвард Владислав Ванат.
  • Забарний не брав участі у відборі збірної України U21 на молодіжний чемпіонат Європи-2023. Починаючи з жовтня 2020-го центральний захисник виступає лише за національну команду України.
  • У другій частині сезону 2022/23 Забарний провів лише п'ять поєдинків у складі англійського "Борнмута", який фінішував на 15-му місці в чемпіонаті Англії.
  • "Борнмут" Забарного перед стартом нового сезону провів зміну тренера: замість Гарі О'Ніла команду очолив Андоні Іраола - колишній наставник "Райо Вальєкано".
  • Збірна України після червневих матчів відбору на Євро-2024 займає друге місце в турнірній таблиці, маючи шість очок. Очолює таблицю Англія, яка після розгромної перемоги над Північною Македонією має 12 очок.
  • На груповій стадії молодіжного Євро збірна України проведе матчі проти Хорватії U21, Румунії U21 та Іспанії U21.
На початок