У Львові 17 червня попрощаються з трьома військовослужбовцями

У Львові 17 червня попрощаються з трьома військовослужбовцями

У Львові 17 червня попрощаються з трьома військовослужбовцями
. Фото Романа Каймана, ілюстративне

У суботу, 17 червня, у Львові попрощаються з трьома військовослужбовцями. Олег Христенко, Андрій Тимошенко та Володимир Яківців загинули, захищаючи Україну. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться о 11:00 у Гарнізонному храмі. О 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

Олег Христенко — львів’янин. Олегу Христенку було 22 роки.

У Львові 17 червня попрощаються з трьома військовослужбовцями
Олег Христенко. Фото: Львівська міська рада

Здобував освіту у Національному університеті "Львівська політехніка". З юного віку був учасником різноманітних патріотичних рухів та ініціатив. У мирний час працював у ІТ-сфері.

У перші дні повномасштабного вторгнення Росії, попри відсутність військового досвіду, самостійно поїхав до столиці та вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ (колишній окремий полк спеціального призначення "Азов").

Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, згодом боронив територіальну цілісність та незалежність держави на південному та східному напрямках.

"Не зважаючи на отримане у боях серйозне поранення, повернувся на фронт до своїх побратимів. Водночас вивчав літературу та займався написанням програм. Працював над новою ІТ-розробкою для покращення боєздатності українських снайперів, однак свій останній проєкт завершити не встиг", — повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Олег Христенко загинув 7 червня. У Олега Христенка залишилися мама, вітчим, наречена, бабуся з дідусем, зведений брат.

Андрій Тимошенко — львів’янин. Андрію Тимошенку було 46 років.

У Львові 17 червня попрощаються з трьома військовослужбовцями
Андрій Тимошенко. Фото: Львівська міська рада

Велику частину свого життя прожив у Сполучених Штатах Америки, звідки повернувся у 2010 році. У мирний час працював водієм у комунальному підприємстві Львова.

Захоплювався мотоциклами та їздою на них, займався мисливством.

Протягом 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 2 окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ.

Андрій Тимошенко загинув 10 червня. У Андрія Тимошенка залишилися мама, дружина, донька, племінниця.

Володимир Яківців — львів’янин. Йому було 57 років.

У Львові 17 червня попрощаються з трьома військовослужбовцями
Володимир Яківців. Фото: Львівська міська рада

Навчався у Ліцеї №66 Львівської міської ради. У 1989 році закінчив Українську академію друкарства за спеціальністю "Інженер-механік". Після завершення навчання проходив військову службу в артилерії у Монголії.

"Самостійно опанував столярство, працював у фірмах із виготовлення меблів. Згодом розпочав власну справу у сфері деревообробки та виробництва меблів. Вміло грав на губній гармоніці, був "майстром на всі руки", — повідомили у пресслужбі ЛМР.

Із перших місяців повномасштабного вторгнення Росії добровільно вступив до лав територіальної оборони. Боровся із російськими окупантами у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони ЗСУ.

За значний особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, був нагороджений нагрудним знаком Міністерства оборони України "Знак пошани".

Володимир Яківців загинув 13 червня. У Володимира Яківціва залишилися дружина, донька та сестра з родиною.

На початок