Загинули на Донеччині. У Кропивницькому попрощалися з трьома бійцями

Загинули на Донеччині. У Кропивницькому попрощалися з трьома бійцями

Загинули на Донеччині. У Кропивницькому попрощалися з трьома бійцями
На Алеї слави Далекосхідного кладовища попрощалися з трьома бійцями. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому на Далекосхідному кладовищі попрощалися з трьома бійцями, які захищали Україну від російських окупантів. Це Андрій Лапа, Денис Катаєв та Ігор Замоцький. Усі троє бійців загинули в червні на Донеччині.

Андрій Лапа народився в Кропивницькому. Останні п’ять років працював охоронцем на елеваторі, розповів брат дружини бійця Анатолій Моргун. "Коли його мобілізували у квітні 2023 року, то він казав: "Можеш спати спокійно. Я за вас тут стою".

Солдат загинув 5 червня 2023 року в районі населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області, розповіла заступниця начальниці управління культури Кропивницької міськради Неля Чорна.

На фронті 55-річний Андрій Лапа був стрільцем-помічником гранатометника.

прощання
прощання. Фото: Суспільне Кропивницький

Ігор Замоцький після школи закінчив будівельний технікум, далі навчався за спеціальністю "Економіка" в Центральноукраїнському національному технічному університеті. Потім підписав контракт зі Збройними силами України, пішов служити, розповів його друг Назар Плітко.

З жовтня 2016 року служив у третьому полку спецпризначення. На війні був старшим оператором групи спецпризначення. Загинув 8 червня біля села Благодатне Донецької області. Бійцеві було 25 років.

У 2022 році Указом Президента України був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня, медаллю "За військову службу Україні", сказала Неля Чорна.

прощання
Ігор Замоцький. Фото: Суспільне Кропивницький

З дитинства любив подорожувати, говорить про свого брата Дениса Катаєва Марина Єрмолаєва. Після школи навчався в будівельному коледжі, потім вступив до Центральноукраїнського національного технічного університету.

Каже, у жовтні 2022 року добровольцем пішов служити. Воював спочатку на Херсонщині, потім під Бахмутом. Був оператором ПТРК "Стугна" 57-ої мотопіхотної бригади. Загинув під містом Часів Яр 8 червня. Йому було 29 років.

прощання
Денис Катаєв. Фото: Суспільне Кропивницький

Поховали військових на Алеї слави.

На початок