Здав кров 40 разів. Лікар з Кіровоградщини став лауреатом премії ДонорUA Awards 2023

Здав кров 40 разів. Лікар з Кіровоградщини став лауреатом премії ДонорUA Awards 2023

Здав кров 40 разів. Лікар з Кіровоградщини став лауреатом премії ДонорUA Awards 2023
. Ігор Андросов під час нагородження щорічної премії ДонорUA Award. Фото: Ігоря Андросова

Житель міста Знам'янка Кропивницького району Кіровоградської області Ігор Андросов став лауреатом щорічної премії ДонорUA Awards. Цього року відзнаку отримали 47 донорів з різних регіонів Україні. Нагородження відбулося у Києві. Статус почесні донори держава присуджує тим, хто здав понад 40 доз цільної крові або понад 60 доз плазми.

ДонорUA Awards — щорічна премія, якою нагороджують заслужених, почесних, регулярних донорів і донорів-амбасадорів. Захід традиційно присвячується до Всесвітнього дня донора, що відзначається 14 червня.

Ігор Андросов працює лікарем-травматолог у Знам'янській міській лікарні імені Лисенка два роки. Суспільному розповів, почав здавати кров у 2014 році, коли почалась військова агресія РФ. Тоді він був студентом медичного університету і таким чином допомагав військовим.

"За 8 років я здав кров 40 разів — 32 рази у Києві та вісім у Знам'янці. Щоразу інформацію про кровоздачу реєстрував на сайті ДонорUA. І ось мені зателефонували та сказали, що я представлений до нагородження як почесний донор. Мені вручили грамоту та статуетку. З 47 лауреатів на захід приїхали 19 людей".

Лікар з Кіровоградщини став лауреатом премії ДонорUA Awards 2023
Фото: Ігоря Андросова

Серед нагороджених — жителі Сумщини, Дніпропетровщини, Рівненщини, Закарпаття, Чернігівщини, Хмельниччини, Харківщини, Черкащини, Полтавщини та Київщини, Запорізької, Івано-Франківської, Чернівецької, Миколаївської, Одеської областей. Ігор Андросов — єдиний представник від Кіровоградщини.

"Наша платформа розвиває добровільне безоплатне донорство крові. Однак ми хочемо відзначити внесок людей, які зробили донорство важливою частиною повсякдення. Кожен донор чи донорка, яких ми нагороджуємо, подарували шанс на одужання більш ніж сотні людей, зокрема діткам і військовим", — сказала засновниця ДонорUA Ірина Славінська.

Премію ДонорUA Awards в Україні цьогоріч влаштували втретє.

На початок